RSS

SC//Nu tror jag bestämt att musten gick ur mig

01 Maj

Fått rejält med luft och sol idag så det känns att det drar i facet.

Gick ut vid 1030 och kom in igen 6h senare och en hel del travande upp och ner för backen till friggan har det blivit. Då vi skulle maja så började jag elda i korgen vi köpte på Rusta ifjol och då det blåste som det gjorde gick det åt ved snabbt och mycket. Kolen brann ut fort den med men jag höll det igång några timmar och under tiden rensade jag på norra altanen, tog bort, städade och möblerade om så nu är soffeländet borta och fick flytta upp till baksidan på friggan. Har lite markarbeten kvar där innan det blir klart. Vi körde upp Biggan med bilen och slog in henne som ett paket med filtar och huva för det blåste på rejält från sydost så det var nog bra. Hon slocknade på södra altanen när vi kom in igen så hon har nog fått för mycket frisk luft idag 🙂 Korvarna blev grillade och det smakade bra uppe på toppen där med den fina utsikten.

När vi var klara frågade J om vi inte skulle fälla flaggstången och fixa linan och de nya fästena. Visst, men blåser det inte liiite för mycket? Näe… Nehepp men då kör vi då! Sagt och gjort och jädrar vilken tur att karln är så stark som han är. Jag höll emot gränsle över stången och det är bra med starka Zumbalår 🙂 Ner kom den och vi fick vrida den lite för att inte hamna på lekstugan och så fick jag loss knuten som satt i hålet och så var det klart och så skulle den upp igen… inga starka grannar hemma så han fixade ett mothåll för mig och så heeeej och hå upp och inte fan hamnade vi rätt på bulten men andra försöket och en välriktad hälspark på bottenplattan från min sida gjorde att det hoppade rätt. Olja på muttrarna och så var det klart och vimpeln vajar nu i vinden igen.

När allt var klart så återgick jag till att få klart på norra altanen som nu såg ut som ett mindre bombnedslag. Började bli trött och mör vid det här laget och det var något seg på slutet. Hylleländet skulle upp och trött i armarna var jag, men nu är det uppe, lite mer skruvande är kvar och så får vi se om möbleringen fungerar, skall fixa det sista i morgon. Skall även byta stolar och prova innan vi säger ok. Men så långt det går är det klart och när jag kört in det sista bråten på logen så ville inte fötter och ben riktigt när jag gick in till storstugan kände jag. Lite fika och ett par stora glas vatten återställde ordningen men nog fanken är man trött. Men på ett bra sätt.

Skulle som sagt planterat men det orkade jag inte när jag var klar 🙂 Vita Huset kommer över på middag så jag skall grilla, om det nu går att få värme i gasolgrillen då det fortfarande blåser halvstorm. Vänt på den också så vinden kommer åt den på ett annat sätt. Vi får se. Ev kommer jag flytta ut den på baksidan men so far får den stå kvar på norra altanen.

Trevlig helgdagskväll!

 
1 kommentar

Publicerat av på 1 maj, 2013 i Vardagsinlägg

 

Etiketter: , , , , , , ,

Ett svar till “SC//Nu tror jag bestämt att musten gick ur mig

  1. Jag

    1 maj, 2013 at 19:58

    Det förstår jag så väl! Det måste kännas härligt ändå efter att ha uträttat så mycket!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: