RSS

Tofflor och morgonrock

22 Jun

Såg i en kommentar på FB om ett citat från Martin Lönnebo och sökte på nätet och hittade detta inlägg i en artikel. Vill läsa på plats så googla på namnet och rubriken nedan så kommer ni rätt. Visst är det tänkvärt?? Ja jo, jag tränar på’t och många gånger är det när jag inte gör ett smack och hôser runt som jag kommer igång med en massa projekt 🙂 Så en stillsam morgon/fm kan resultera i en vådligt kreativ och effektiv dag.

Tomas Sjödin Att låta själen gå i tofflor

  Jag ringde min gamle vän Martin och berättade för honom att jag haft en lågproduktiv dag och att samvetet gnagde till följd av detta. Hos honom hade mitt dåliga samvete inte mycket stöd att hämta. Istället menade han att det var ”glädjande” att jag dragit benen efter mig en hel dag.
  ”Det har du igen senare” sa han och gav mig en lektion i hasandets undersköna konst.
  Väl medveten om att alla inte kan kasta om arbetsdagar och ledighet efter eget godtycke tror jag att han har rätt. Duktighetsmaskinen inom oss måste ibland ges frihet från förpliktelser och rutiner. Också själen behöver gå i morgonrock och tofflor ibland och dra benen efter sig. Oavsett om detta leder till ny inspiration och nya friska tag eller inte är hasande en del av livet. Till och med något ”glädjande” om man får tro en gammal kvickögd livskonstnär.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 22 juni, 2013 i Ordspråk och Citat

 

Etiketter: , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: