RSS

SC//Ogräsröj

20 Jul

blev det big time även idag och det har rykt en hög med bräken/ormbunkar också när jag ändå var i farten och även det mesta av ogräset runt komposterna. Hade kärran på gräsklipparen och hej hopp. Den blev full och råge. Svettig som busen och pannbandet var lika välfyllt som efter ett Zumbapass när jag var klar 🙂

Sedan blev det bara småpyssel resten. Flyttade på en stackars blomma som levde en tynande tillvaro vid tujorna så nu hoppas jag att den kommer må bättre nästa år. Smörboll tror jag den heter. Vackra orange blommor.

Satt uppe vid friggan ett tag och försökte slappa lite och när jag satt där och började komma ner i varv så hörde jag de omisskännliga ljudet… bzzzz bzzzzz… oj det låter många… gick upp och försökte lokalisera vart de fanns, hämtade en pinne och bonkade på plåttaket och hej hopp vilken fart det blev på de små getingarna. De bygger alltså i hålrummen under korrigerade plåten, att de inte kokar bort??!! Såg sedan att skatungarna/tonåringarna satt där och plockade dem i luften, så där vann de lite poäng hos mig. Simply hatar getingar… brr… blivit stucken några gånger för mycket.

Bästaste Ingela kom över på fika vid 1530 och vi satt på norr och pratade ikapp lite. Det var på tok för längesedan men nu blir det tätt för syrran och jag skall ner till henne på måndag kväll igen 🙂 Hon hämtade Emma som sovit över hos Smulan. De somnade vid 0500 i morse… så de kom inte ur bingen förrän vid 13-tiden.

Mamma skulle fixa karré ikväll och det låg i marinad. Två omgångar hade hon tagit fram. Första gick bra men andra…. de luktade inte gott alls… gammel galt typ… urk. Stank i hela köket. Brukar vara jag som är känslig men nu stod mamma och rynkade näsan också. De fick helt sonika gå i soporna. Men de andra smakade väldigt bra och vi är nu mätta och belåtna igen.

Lite TV-häng får det bli och hoppas på att det inte är allt för varmt när vi skall nanna kudden. Sov riktigt bra inatt och lyckades somna om även om man vaknade till fram på småtimmarna. Masade mig upp först efter kl 0800. En natt till så är jag på banan igen, ett tag 🙂

Trevlig afton därute!

 
5 kommentarer

Publicerat av på 20 juli, 2013 i Vardagsinlägg

 

Etiketter: , , , , , , , ,

5 svar till “SC//Ogräsröj

 1. skvitt

  21 juli, 2013 at 01:41

  Tips på hur man blir av med getingarna utan behöva riva taket eller använda gift:

  1. Ställ dig där de flyger ut och in till sitt bo!
  2. Beväpna dig med en dammsugare!
  3. Sug in dem i dammsugaren vartefter de uppenbarar sig!

  Snart har dammsugaren konsumerat dem allesammans och ventilen i dammsugaren hindrar dem att ta sig ut igen. Om dammsugaren blir varm dör de av värmeslag.

  4. Kasta dammsugarpåsen i soporna!

  Klart!

  Kram!
  /Skvitt

   
  • suttecity

   21 juli, 2013 at 06:39

   Tack Skvitt! Ja så gjorde morfar ett år vid lillstugan minns jag. Make till tålamod 🙂 Skall klura på saken.

    
   • skvitt

    21 juli, 2013 at 09:53

    Det är en engångssyssla som kan vara värt besväret.

    Har man inte tålamod så kan man ju fixa någon anordning (snöre och spik i fasaden eller binda fast i en stega eller dylikt) som gör att dammsugarröret går att fästa vid deras ut- och ingång och låta dammsugaren stå på en stund.

    Om man inte har tillgång till ström på den aktuella platsen och inte heller har tillgång till en batteridriven dammsugare, då kan man använda en vanlig flugsmälla. Sen låter man någon av traktens ungar, eller ens egna, slå ihjäl getingarna en efter en vartefter de kommer. För besväret kan de få en krona per geting. Om barnen inte är alltför gamla låter de sig lejas för jobbet (obs! sådant barnarbete måste hemlighållas för myndigheterna!).

    Barnen tycker i allmänhet att det är kul och mycket spännande. Risken att stickas är helt försumbar, men om de ändå mot förmodan blir stuckna kan du erbjuda en glass för vart stick. 🙂

    Och en sak till: om barnen tycker det är våldsamt spännande (mycket vanligt!), då kan man använda detta i uppfostringssyfte. Alltså: ”om ni inte äter upp er havregrynsgröt så får ni inte slå ihjäl några getingar!”

    Kram!
    /Skvitt

     
   • suttecity

    21 juli, 2013 at 10:36

    😉

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: