RSS

Bort med det sista

11 Jan

vad gäller julbelysning. Vi har två stjärnor kvar i kuvösen men de tar vi i morgon. Bytt ute i stugan och monterade upp de nya smålamporna jag köpte på Jotex-rean. Tjock sladd så de hängde på sniskan oavsett hur jag böjde och sträckte sladdarna så de får hänga ut sig så gott det går. De blev någorlunda ok innan jag gav upp 🙂 Även friggan fick sin ordinarie fönsterbelysning uppsatt. Sopat snö och fixat med ditt och datt. Gick över undervåningen med stora dammsugaren med vattenbehållare som har en suverän sugförmåga så nu är här riktigt fint på golven och allt grus hängde med. Jag fixar inte när jag får saker under fötterna när jag går i strumplästen eller barfota så det var hög tid att ta fram och städa av. Då det inte varit snö så har man fått med sig fingruset in som är där plattgången är tänkt att läggas, nå’ngång… får nog ta hjälp med tanke på hur ryggen reagerar.. eller så kanske man kan lägga betonggång?? 🙂 Färdigbetong gör fina grejer så man kanske kan fixa själv 🙂 Nä då, men ja, helt oäven tanke är det nog inte.

Monterade ner granen och har förstärkt den gamla kartongen med silvertape så nu skall jag be Jan hjälpa oss att få upp alla kartonger och lådor på vinden. Skall ta och kolla statusen på husmusfronten först, inte varit uppe ett tag och kollat fällorna. De kommer väl in igen nu när det blir kallt och snö antar jag.

Bytt madrass till ordinarie tunnmadrass som hör till sängen igen så får vi se hur ryggen reagerar på det bytet.

Snön har gett sig för nu och runt 2-3 cm har vi fått. Alldeles lagom så att gräset inte syns och det ljusar upp lite. Sol på det här nu så blir det nog lite lättare att överleva resten av vintern. Längtar efter våren något så in i hoppsan. Men den kommer när den kommer.

Lilla E har kommit hit då sys hämtar stora gulliganen hos kompisen. De har en kompis i klassen som blivit illa utsatt på ask.fm så de har ställt upp enormt fint och visat väldigt god kamratanda och de ville åka till henne och se till att hon hade kompisar omkring sig. Jävla folk säger jag. Vet inte om ni någon gång kommit i kontakt med denna sida…. ni skulle bara veta vad som där står och hur ungdomar och ungar ger sig på varandra. Finns nog äldre bakom tangenterna också som gör sken av att de är yngre. Det är allt från oskyldiga frågor som ungarna tycker är roliga till sexuella påhopp och en överjävlig mobbing som saknar motstycke. Har nog skrivit om det tidigare men bland det grövsta jag läste där var en skärmdump en förtvivlad mamma och bekant på FB lagt upp… där står klart och tydligt att ”köper gärna ett rep så du kan hänga dig så vi slipper se dig i skolan något mer..” Kan säga som så att visst hade man skolkompisar man störde sig på och man undvek att umgås med om man kunde, men det kan jag säga att skulle man mot all förmodan ha mobbat och hängt ut folk som de gör där och mamma hade fått reda på det…. då hade jag aldrig vågat gå hem för hon hade blivit så besviken och förbannad på mig. De har inte fostrat mig att klämma ner andra. Så är det bara. Finns folk som jag stör mig på men jag skulle aldrig lägga min tid och energi på att släpa dem i skiten. Är det stöddiga typer som tror sig äga rätt att göra vad de vill brukar de oftast falla på eget grepp till slut. Man kan ju alltid hoppas att de ljusskygga idioterna får sin beskärda del när verkligheten kommer ikapp dem men än är inte den siste idioten född här på jorden tyvärr… tror på det här med karma, vad du gör får du tillbaka (what goes around comes around). Sedan får man hoppas och tro att ungarna som gör detta mot andra gör det för att de inte begriper bättre och att de inte har fått med sig empati och medmänsklighet hemifrån. Många är nog rätt trasiga också. Själv var jag i det utsatta laget även om jag hade kompisar omkring mig men rund som en ost, rodnade hur lätt som helst så jag var väl tacksam. Dock slog jag tillbaka, varpå jag snabbt fick ”smeknamnet” Miss Piggy av det killgänget. Saker som sades då sitter i än, så är det bara, men livet går vidare. Fanns inget internet då utan då var det face to face eller klotter på väggen som gällde samt mun-mot-mun-metoden. Ser dem ibland och ja… måste säga att jag på något sätt tycker lite synd om dem.

Nu skall jag inte skriva mer om detta idag i alla fall, hetsar lätt upp mig när det kommer till den här saken. Det är SÅ många vuxna som inte orkar bry sig om vad ungarna gör ute på nätet. Vi måste börjar SE och reagera. Skolan här har jag inte heller mycket övers för… de bara pratar men det händer inget… kan man få vara en jobbig moster på något föräldramöte tro? 🙂

Ha en fortsatt bra lördag!

 
1 kommentar

Publicerat av på 11 januari, 2014 i Vardagsinlägg

 

Etiketter: , , , , , , , ,

Ett svar till “Bort med det sista

  1. Jag

    11 januari, 2014 at 19:25

    Hos oss får stjärnorna tindra så länge det är mörkt morgon och kväll.

    Det är förfärligt med nätmobbningen. Man kan väl tänka sig att föräldrarna är upptagna med att facebooka eller något annat så att de inte har tid att kolla vad deras telningar gör.

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: