RSS

Finns det liv

23 Jan

så finns det hopp om vår.

Vi hade runt -11 grader här i morse och nu är det väl några grader mildare. Det dalar stora lätta flingor emellanåt och så är solen framme och värmer lite så att det blir lite dagsmeja och fina istappar i kylan. Skottade mig in till jordkällaren där vi har alla pelargoner och övrigt vi övervintrar i krukor och urnor. Det är mögel på alla pelargoner även i år men jag har vattnat lite och så får vi se om det kommer en mild dag här fram i februari så skall jag se till att de kommer in. Dock är det liv i min fuccia som jag fick för snart 6 år sedan och de sa att det inte går att övervintra dem… jodå. Tog lite skott också år två och det är en väldigt livskraftig sort för den är som en buske i sin urna. Blommar gör de – på kal kvist. Det är ju becksvart därinne men det stoppar dem inte 🙂 Även amplarna med jordgubbarna växer så de klarar bra mycket de med vad gäller torka och mörker. Ja det finns hopp om vår. Som jag längtar efter att få börja med våra växter.

140123-jordkallaren

 

 
6 kommentarer

Publicerat av på 23 januari, 2014 i FOTO, Trädgård

 

Etiketter: , , , , , , , ,

6 svar till “Finns det liv

 1. Jag

  23 januari, 2014 at 16:13

  Det är roligt när man ser att det spirar och grönskar trots kyla och mörker. Visst köpte du en ny liten fuchsia nyligen också?

   
  • suttecity

   23 januari, 2014 at 16:17

   Ja det stämmer! Köpte ett par olika sticklingar. Förr innan vi renoverade lill-stugan hade alltid mamma stora hängfuchior i gluggarna på altanen på stugan och jag saknar dem. Hon är mer inne på petunior numera men jag har tröttnat på dem…. även om de givetvis är fina de med. De tre sticklingarna står här i söderfönstret och börjar röra på sig 🙂 Vi skickade efter sticklingar ett år men ja, det är lika lätt att ta egna sticklingar så vi får se om de här tar sig, så kan vi föröka dem själva 🙂 Den stora stamfuchian jag fick när jag fyllde 40 har varit makalös att komma tillbaka år från år och den var lätt att föröka. Lite sport så där 🙂

    
   • Jag

    23 januari, 2014 at 16:20

    Det är en blomma som alltid fanns hemma, en mammablomma, men som jag inte har haft. Vackra är de. Så kul med presentblomman, att den återkommer och frodas!

     
   • suttecity

    23 januari, 2014 at 16:21

    De är så vackra att fota tycker jag, små konstverk.

     
   • Jag

    23 januari, 2014 at 16:22

    Kanske borde prova då…

     
   • suttecity

    23 januari, 2014 at 16:22

    Det tycker jag absolut!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: