RSS

En bit på väg

25 Jan

tapetriv-140125
Då det släppte lite för mycket när vi började  så har vi då beslutat oss för att vi skall ta ner all tapet och börja om från början. J har en sådan där man ångar ner tapeterna med men jag vet inte jag för han säger att vi inte ville använda den för att det blev vattenskador på väggen??? Har jag inget minne av att jag har sagt.. Så den var inte kvar här.. nehej… men då får vi köra manuella växellådan med sprayflaska med vatten och spackelspaden istället då. Det har gått åt några flaskor idag och det ömmar i tumgreppen men nu är denna väggen och sidan vid fönstret klart och har vi tur så återkommer ångmanicken till byn tills vi skall ta den andra långväggen och garderobsdörrarna 🙂 Lilla E kom och hjälpte mig och tog det som var nere efter golvet så koncentrerade jag mig på att gå uppifrån och ner. Rummen blir allt små när man får bort tapeterna. Men det kommer vara värt allt jobb och så vet vi att det är ok. Orkar inte fixa mer med det idag utan nu får det bli kvällen.

Vita huset kommer över på middag ikväll då vi var där och åt igår. Nu skall jag roa mig med lite spel i mobilen en stund tror jag innan det är dags att börja duka och annat inför kvällen. //Svejs!

 
16 kommentarer

Publicerat av på 25 januari, 2014 i Inredning mm

 

16 svar till “En bit på väg

 1. Svante

  25 januari, 2014 at 17:55

  En liten kommentar.

  Svante

   
  • suttecity

   25 januari, 2014 at 17:56

   🙂

    
   • Svante

    25 januari, 2014 at 18:02

    Det var väl ett Värmlandband eller?
    Svante

     
   • suttecity

    25 januari, 2014 at 18:25

    Det ryktas om det 🙂 Di ä frå Vålberg uttaför Kallsta 🙂

     
 2. Gunvor Persson

  25 januari, 2014 at 18:07

  Blir säkert jättefint… när det är klart 🙂

   
  • suttecity

   25 januari, 2014 at 18:24

   Ja den provvåden som ligger på madrassen skall bli på den väggen som syns som fondtapet har vi tänkt oss. Funkar bra mot det tråkiga furataket som mor vill ha kvar 🙂 Hon får bestämma.

    
   • Gunvor Persson

    25 januari, 2014 at 18:27

    Spara furutaket… det hade jag gjort. Blir det för mörkt av tidens tand, så kan man alltid måla det vitt.

     
   • suttecity

    25 januari, 2014 at 18:31

    Det har mörknat rejält sedan vi satte in det när vi renoverade här 1981 när vi flyttade in. Pappa gillade kvist också så ja… den dagen det skall bli vitt tror jag ärligt det är smidigare att sätta in takplattor som ser ut som fura som finns idag. Dock gillar mor furan som sagt så vi anpassar oss efter det. Syrran har fått sina innertak målade och de blev jättefint. Generationsfråga det där med fura-gillandet tror jag 🙂 Ny fura är fint men som sagt, det mörknar och gulnar betänkligt.

     
   • Gunvor Persson

    25 januari, 2014 at 18:40

    Jag har oxå ett i hallen, som sattes upp runt 1995 – väldigt gulnat och med massor av kvistar -… men jag gillar det så mycket att jag skulle kunna tänka mig att sätta upp ett vitbetsat furutak köket idag.

    Generationsfråga eller ej 😉

     
   • suttecity

    25 januari, 2014 at 18:51

    Viktigaste är att det liksom hör ihop med huset tycker jag. Här skall det vara fura liksom. Många renoverar utan att känna själen i huset bara för att det är modernt och inne. Det är synd tycker jag. Bara man trivs så är det väl huvudsaken 🙂

     
 3. Svante

  25 januari, 2014 at 19:12

  Mamma, och pappa hade ett liknande tak, det hade börjat mörkna precis som ditt. De Laserade taket med en vit laserfärg, så att ådringen blev kvar, och det blev jättefint. De två rummen de gjorde det i blev jätteljusa, med nya tapeter, och nya golvmateriel.
  Svante

   
  • suttecity

   25 januari, 2014 at 19:39

   jo det går att göra mycket med lite färg. Nu är det dock mor som får bestämma så det får bli enkla varianten att anpassa tapeterna till taket 🙂

    
 4. Znogge

  25 januari, 2014 at 21:37

  Nåja, det blir säkert bra när det blir klart! Även om det tar sin tid 😉

  Kram

   
  • suttecity

   25 januari, 2014 at 22:01

   Det får vi hoppas 🙂

   Kram

    
 5. Jag

  26 januari, 2014 at 13:05

  Vilket slitgöra! Men roligt, tyckte jag förr i världen. Nu klarar jag inte sånt. Vad fint det ska bli!

   
  • suttecity

   26 januari, 2014 at 13:53

   Ja jag hade nog räknat med att använda smidiga ångmaskinen… men men. Tar resten i morgon. Det blir bara bubbligt och fult då det sitter så dåligt både mot spånskivan på sina ställen och lager nr 2 med tapet kan inte ha många % klister på sig 🙂 Känns idag kan jag säga men tar en lite vilodag för armarna så blir det nog bra.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: