RSS

Phu

08 Jun

nu ä dä varmt men gôtt. Svettigt blev det då jag började röja i ogräset vid uteplatsen. Kveke så det är långa höga strån som jag retat mig på. Blev inte rensat på kortsidan i fjol och ja, det straffar sig som bekant. Orkade inte göra klart allt så det får tas pö om pö. Formklippte måbärsbusken på frihand och tuktade tillbaka de yvigaste grenarna på ölandstoken som börjat breda ut på uteplatsgolvet. Vi pysslade ett par timmar efter lunch i väntan på att färdtjänsten skulle komma och hämta Biggan och hon satt och mådde gott i solen. Så nu har hon åkt och det blev väldans tyst igen.

Det lunchades på norra altanen och det var lite bleksnokade innevånare från Vita Huset som kom och gjorde oss sällskap. Har fixat matlåda och bakat Dukanbröd så jag klarar mig ett par dagar. Vet inte vad jag tycker om att åka och jobba om jag skall vara ärlig. Trivs med gänget och att få lönen men åter igen så är det ju detta jag har gjort i hela mitt yrkesverksamma liv och ville göra annat. Men några veckor blir nog ok. Vet att jag skall jobba kommande vecka, dock inte hur många dagar och %, vi tar det som det kommer och så då v.31 som jag fick förfrågan om.

Beställt lite ”livsmedel” från Gymgrossisten, lär inte komma in till stan på ett tag och deras butik där och jag vet inte om de har det jag vill prova heller så jag beställde istället. Skall bli intressant att se om det är något som kan pigga upp vardagen lite. Man saknar ju vissa smaker, helt klart.

Sitter och tar ut ackord och provar att transponera en väldigt rörig ackordsanalys från nätet på ”Ett långsamt farväl” och Lisa N sjunger inte som de gör i Scocco-versionen om det är den jag fått tag på. Fick förfrågan förra veckan om att sjunga på begravning och Greta som hon heter hade varit tydligt med hur hon ville ha sin begravning och dottern undrade om jag kan tänka mig att sjunga och det är väl klart att jag ställer upp bara det inte är någon operaaria hon vill ha. Blev ett par udda låtar tycker jag och inga jag har sjungit tidigare så det skall bli nya bekantskaper. Dock kommer jag korta ner dem och ändrar lite i texten på ”Långsamt farväl” så att det passar begravning mer än skilsmässa. Låtarna i övrigt är Där rosor aldrig dör och – Mosippan av R Cedermark. Så en vals i dur, det har jag aldrig sjungit på en begravning 🙂 Vi får se vad kantorn säger. Hoppas att det är samma kille som var sist jag sjöng på bröllop i den kyrkan, men det är ju några år sedan och det är semestertider så det spörres.

Näe nu måste jag ut igen, håller på att få värmeslag inne även om det är tvärdrag. Svejs!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 8 juni, 2014 i Vardagsinlägg

 

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: