RSS

Solig men kylig morgon

21 Jun

och det blir mjukstart här. Melodikrysset har precis kört igång och nu hoppas jag att det blir ett helt vanligt normalt kryss denna veckan. Förra veckan hade jag inte ro i kroppen att sitta och vänta innan frågorna kom senare i programmet. Men nu så sitter mamsen med två korsord som jag drog ut från nätbilagan av lokala tidningen som bara kommer på nätet idag så hennes lördag är räddad 🙂 Värre för Biggan kom vi på, får ta med en kopia åt henne på måndag när vi skall till henne med skorna vi köpte. De brukar lösa på varsitt håll och ringa och stämma av på söndagen men det får bli under veckan istället då.

Det blev en stillsam Midsommar här. Gänget från Vita Huset kom över och när de gick hemåt vid 21.30 så blev det väldigt tyst och stilla här så vi landade i fåtöljerna i kuvösen och zappade runt och försökte hitta något att titta på – men det var allt magert… så jag spelade på mobilen och mamma virkade på sitt. Vi orkade inte fixa till DVDn och se på familjebanden. Blev ingen supersen kväll om vi säger så. Kollade på ”Love actually” när jag lagt mig och var lagom mosigt trött när det var klart – skulle ta en vattenklunk och GIVETVIS så gled muggen ur greppet när jag skulle ställa ner den… har en sådant där grönt plastglas från Tupperware som jag då fyllt upp innan jag lade mig… PLASK! Suck pust och såå jäkla typiskt. Inget att ignorera heller för det är inte najs att få vattenskador på klickgolvet och så är det kontakter och annat under nattygsbordet också. Bara att masa sig upp och ta första bästa handduk och ta upp det värsta. Sedan var man inte trött längre heller… men somnade till slut.

Blev illamående igår när jag hörde om skolflickorna de upptäckt i klassen i Norrköping – det är så genomvidrigt och jag hoppas innerligt att jobbet de gör på plats i länderna och här hemma för att upplysa och ändra på denna helt makabert vidriga tradition kommer lyckas samt att de kan hjälpa flickorna så de blir så återställda det går, både psykiskt och fysisk. Råkade se ett program för många år sedan där de följde en tjej i Afrika och även detta var med… även om de inte visade vad som gjordes räckte det med att se hennes skräckfyllda ansikte och vädjande blick i kameran… får samma reaktion nu som när jag jag såg det när jag tänker på det. Usch. Den bilden kommer jag aldrig kunna få bort. Sedan läser man vidare om de som blev rånade och den ene blev tvingad att dricka – diesel… ja men var ÄR det med folk?? Har det blivit helt överjävligt överallt på en gång både här hemma och i världen?? Vart är allt på väg egentligen?? Vet att det kan tyckas vara djupa funderingar men ärligt… är glad att jag inte har skaffat egna ungar att skicka ut i den här världen. Räcker med att oroa sig för systerdöttrarna och kusinbarnen… Visst har det funnits elakheter och fultrynen genom alla år men det var mer undantag än regel då och nu är det tvärs om verkar det som.

Men man får göra gott på sitt håll och tack och lov är man fostrad att känna medkänsla och sympati för sina medmänniskor. Visst går man på pumpen ibland men jag föredrar att tro gott om människor – även om livserfarenheten har gett vid handen att jag gärna har ryggen fri och skannar av folk på ett annat sätt när man möter dem. Tur att man har sin verksamhet där man får hjälpa så många och att man får så mycket tacksamt tillbaka. Ja man mår gott av att göra gott.

Oj det blev lite allvarsamt det här men det har varit lite väl mycket och det är mycket man funderar på. Då var det desto mer hjärtevärmande att läsa om den lokale busschaffisen som gjorde en insats på E18 härom dagen ♥

Damn! Där kom Amigo farandes genom köket och höll på att skrämma slag på mig… satt här i godan ro och skrev och plötsligt kom något hårigt och hoppade upp på benet 🙂 Jag skrämde mams jag för jag skrek rätt ut 🙂 Så nu är vi pigga ha ha.

Ha en fin Midsommardag alla!

 

 
2 kommentarer

Publicerat av på 21 juni, 2014 i Vardagsinlägg

 

Etiketter: , , , , , ,

2 svar till “Solig men kylig morgon

 1. Znogge

  21 juni, 2014 at 10:59

  Vilken sorg i ett land som Sverige. Kännbara straff för detta är bara förnamnet. Så får det inte gå till. Blir arg, upprörd och ledsen bara jag tänker på det.

   
  • Suttecity

   21 juni, 2014 at 11:03

   Man känner sig så maktlös…. men förhoppningsvis så börjar det pratas mer om det så att tjejerna vågar börjar prata om det och att deras yngre syskon skall slippa genomgå samma saker…

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: