RSS

Flitens lampa

16 Jul

har lyst över SutteCity idag och det har varit morbrodern som stått för hantverket och vi är SÅ tacksamma för hjälpen! Trappen till norra altanen som hade dippat har han fixat till nu så den är i rätt vinkel – och ligger still : ) Sedan fixade han till dörren till logen så nu går det sprättlätt att stänga igen haspen och få i hänglåset. Fyttirackarn vad bra det blir! Bockar och bugar hela vägen ner till backen!

Jocke har farit över hela gräsmattan på nedersidan så nu är det klippt och fint igen. Barnarbete när det är som bäst 🙂 Det blev bad för ungarna både på förmiddagen då de hängde med Lilla E till simskolan – jodå hon kom hem med fler märken även idag – och så i eftermiddag när de jobbat klart. Själv har jag varit hantlangare samt avyttrat ett getingbo utan blamage.

Getingar brukar bo i taket på altanen i stugan och ha ingången i entrén till altanen. Men i år har de vänligheten att ha inpassagen vid ena hängrännefästet på långsidan så de stör ingen. Dock kom det upp en jäkla massa när man stängde dörren på väg ut och när man smällde igen grinden. Morbrodern lokaliserade dem till det lilla nattygsbordet jag har från IKEA som stått direkt in till höger när man kommer in på altanen. Det är 2-3 cm springa där som de passerade genom och uppenbarligen hade de byggt bo där ibland alla grejer jag hade i lådan. Det där går inte an när man har Smulan och andra som är där så jag fick tipset av morbror att trä över en plastsäck och försöka få bort den. I med lite radar – satan vad sura de blev – men yra i mössan. Lyckades få på säcken med hjälp av diverse långskaftade verktyg 🙂 Hämtade skottkärran och välte i skåpet och körde det till baksidan logen där jag välte ut det och lyckades få loss lådan. Det blir ju som cement när de bygger. Jodå, ett stort rejält bo samt ett litet bredvid. Friggebod eller nå’t 🙂 Så det gick bra. Dock var det förvirrade hemvändare som inte hade något att återvända till som yrade runt men nu har de stillat sig. Får se om de bygger nytt bo eller hur det blir. Nattygsbordet får vara på logen så länge.

Nu får det bli altansittnade resten av kvällen. Blev något irriterad igår på Allsång på Skansen. Hur svårt är det att få bra ljud liksom… uppenbarligen ingen som kör medhörning under sändning. Att körtjejens mikrofon var på så länge är helt sanslöst. Sedan, trots soundcheck som jag antar att de kör även där, så kan de inte samställa mikrofonerna till The Real Group så att de låter som en enhet utan två mickar är betydligt högre än de andra. T o m vi mixade bättre när vi var ute med dansbandet och spelade… I övrigt var programmet so far det bästa. Men Lisebergsmodellen leder stort.

En härlig sommarkväll här i SutteCity. Igår var alla himlens portar öppna samtidigt så det var rent av svårt att höra vad de sa på TVn men ikväll är det sol och härliga vindar så det blåser bort oknytt som är bitbenägna. Nu skall jag återgå till våra gäster. Svejs!

Annonser
 
3 kommentarer

Publicerat av på 16 juli, 2014 i Vardagsinlägg

 

3 svar till “Flitens lampa

 1. Znogge

  16 juli, 2014 at 20:31

  Ja, det var onekligen snopet med mikrofonen. Allsången har fått och får ganska så mycket kritik denna gång. Kanske är det för mycket ungdomliga artister men det beror väl på vilken inriktning man vill ha på programmet…

   
  • Suttecity

   16 juli, 2014 at 20:35

   Ja de inriktar sig på yngre helt klart. Man får väl inse att man har passerat det stadiet 🙂 men som sagt. Tycker gårdagens uppsättning var bra och även lite fart på publiken.

    
 2. Jag

  17 juli, 2014 at 10:54

  Ojojoj! Känner igen det där med getingkamp. Så gott som varje år. I år hade de boat i en hög med trädgårdsris som inte blivit bortforslat. Maken har getingfobi men kort minne.

  Det var rena sjabblet mer mikrofonen och oproffisgt att det tog sån tid att fixa det.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: