RSS

Gilla olika

27 Jul

är jag helt med på men ja…. tror att denna Gladiolus får stå kvar i pallkragen… inte många blomstänglar som kommer upp och detta var första som såg dagens ljus.. det är uppenbarligen något som har ätit på den, men livskraftigt ändå står den där och blommar så gott den kan.

Gladiolus2

Gladiolus-1 Föredrar nog ändå den vanliga i det här fallet. En kompis till hade slagit ut senaste dagarna och då de blev jättekonstiga av regnet i fjol passade jag på att klippa av den och ta in den så att vi kan får njuta av den lite. Vi är så sällan på den sidan vi har pallkragarna så det är ju synd att den skall stå där och ingen ser den.

En kvalmig morgon är det då det kom en muskedunderväder över oss här tidig morgon och det kom runt 9 mm regn – i alla fall var det vad som landade i vår mätare, tror det var mer jag.. och nu när solen kom upp så nästan ångar det av gräsmattan. Glisch-värme om ni är med på hur jag menar. Det gillar jag inte. Vill ha torr luft. Men nu får man gilla läget, det lär vara så här några dagar när högtrycket drar vidare och lågtrycket kommer in. Blir dock glad när det blir drägliga nattemperaturer i sovrummet igen för nu börjar det bli vådligt dåligt med sammanhängande sömntimmar. Gäsp. En stillsam söndag väntar. Skönt.

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 27 juli, 2014 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Gilla olika

 1. Znogge

  27 juli, 2014 at 11:11

  Klart att ni ska njuta av blomsterprakten!

  Här är det lite svalare i dag och från och till en del moln. Men prognosen säger strålande sol så vi får väl se hur det går 😉

  Ha en härligt lat och skön söndag!

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: