RSS

Suck…

21 Aug

Ibland blir det nästan lite övermäktigt att vara människa här på jorden – nej jag är inte deprimerad – snarare smått förfärad och fundersam på vad det skall bli med allt…..

IS slaktar folk – mellanöstern kommer väl vara tom på folk och förlorade generationer och kommande arvshat lär inte göra situationen bättre. Där är man maktlös och kan bara konstatera att folkmord är åter på tapeten. Mänskligheten lär sig aldrig. Pol Pot och Röda Khmererna, Idi Amin, Hitler, Kriget i Jugoslavien… ja listan kan göras lång. Kriget i mellanöstern är ju efterdyningar av första världskriget hörde jag på radion en morgon här när en professor från Universitetet förklarade vad det hela handlade om. Så bara för att ett krig är över blir det inte fred.

Här hemma är det valår… ärligt – jag räknar med 4 MYCKET turbulenta år framöver. Byter vi regering kommer det bli kaos, behåller vi den vi har blir det upp och ner och de där fula trollen som kryper fram under diverse stenar kommer förhoppningsvis kunna krypa tillbaka, men några har ju blivit etablerade så… funderingar för gulliganernas framtid här i Sverige kan ju också ge en gråa strån… skola, jobb, vilket liv väntar dem? Vilka förutsättningar kommer de ha? Såg på Sveriges bästa äldreboende ett år senare igår… fy fan på ren svenska… så mycket man kan göra med små medel – men byråkratin sätter käppar i hjulet. Inte ens råd med servetter… en radion kanske i matsalen?  Burr… tur att ingen av de våra blivit liggande utan att det gick fort när de gick vidare. Varenda fiber i kroppen skrek när jag såg programmet igår. Frustrerande när man kan komma ut och göra nytta – men det är pengar pengar pengar som styr och en jaha-mentalitet som kan få en att baxna ibland.

För egen del funderar man ju också när det är saker omkring som man inte kan påverka som styr ens varande. Människor som krånglar, sätter käppar i hjulen för något som vid det här laget borde ha slagit igenom och genererat gott om jobb och hjälp till många… det är nog den ondaste kilen i hjärtat just nu… sedan ekonomiska läget som gör självklara insatser hur svåra som helst att införa. Tillit och tålamod, visst.

Ibland vill man bara ta en paus från allt och bo mitt i skogen och inte ta in mer elände. Har fan i mig inte hört glada nyheter på vääääldigt länge. Gillar inte att vara egotrippad men det är ju så man måste tänka om man skall överleva idag och det går helt emot mina grundprinciper som människa.  Jo lite glad var jag allt igår, eller väldigt, då jag gläds tillsammans med en av mina bästaste som fick ett mycket efterlängtat samtal. En resa jag följt några år och intressant följer framöver. Är stolt över dig och att du vågat! Det ger ju resultat ♥

Ser fram emot v.36 när jag får börja med Zumban igen. Spörres om det blir nog med folk på tisdagarna, fredagarna är i alla fall energiboost och många har hört av sig och säger att de längtar och det är ömsesidigt. Söndagarna kommer nog rulla på. Spörres hur det blir. Man kan ju inte tvinga folk liksom. RGRM blir det också, med goa torsdagsgänget så det känns gott. Lämnade offert till Neuroförbundet då de fått mer pengar så får vi se om de väljer mig eller en annan RGRM-kollega i länet.

Har hand om Amigo här några timmar då syrran och mamma åkte ner till stan när gulliganerna var avlämnade på skolan som startar för dem idag. Mamma skulle lämna prover på VC när syrran var med Lilla E en stund. Det regnar på duktigt men vi skall nog ta och gå ut. Inatt var man vaken flera gånger då åskan dånade på i grannstaden 5 mil bort och det hördes rejäla knallar här med. De hade fått runt 100 mm i natt…. Så det är kaos och översvämningar. Tur att vi inte skulle dit med bilen idag. Så en dag med egentid även idag. Fick mycket gjort igår.

Vi tar väl en dag till i livet och ser vad den har att erbjuda. Sköt om er!

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 21 augusti, 2014 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: