RSS

Höll på att få hjärtsnôrp

29 Sep

här på förmiddagen. På riktigt…. Mamma höll på och plockade med pelargonerna då de skulle in i förrådet för vinterförvaring och jag körde upp mosaikbordet till övervåningen med hjälp av trapphissen och när det var klart så tog jag TVn som stått på altanen som bor på kistan på hallen på övervåningen vintertid. När den var på plats så tog jag fläktdelen på golvfläkten och gick in mot mitt rum för att lägga den i garderoben och då känner och hör jag rejäla vingslag över huvudet. Skrek rakt ut och duckade. Reflexerna är det inget fel på. Tänkte vad i håvitte var det där??? Ställde in fläkten och gick tillbaka ut i lilla korridoren och då kom den flaxande och jag skrek igen 🙂 Stackars lilla talgoxen som måste ha letat sig in via mammas fönster som stod på glänt 3-4 cm. Det var en talgoxe som satt på spröjsen på mitt rum i går morse och som hoppade runt på fönsterbrädet och försökte komma in så jag antar att det är samma pippi. Den satte sig på vår uppstoppade fågel som sitter uppe i trapphuset och jag rensade fönstren och öppnade dem och vädringsdörren ovanför altantaket. Hämtade flugsmällan och småviftade lite så att den kom igång och snäll som den var så flög den ut.

Då det var helt lovely väder så blev det röj i trädgården och nu är komposten överöst för vidare utsättning nästa år och jag tog upp den som blev tom och kommer flytta dem till kortsidan på växthuset så kommer de närmare och man kan köra runt lättare med gräsklipparen. Kveke till förbannelse men vi fick bort de värsta tussarna. Sedan behöver vi flytta på pallkragarna och jag öste ur en som vi orkade lyfta och hämtade även 10 st plattor som skall ligga där mellan så att mamma kan gå bättre utan att vingla runt och riskera att falla då balansen är so and so. Fick 4 st på plats sedan sa mor klokt att nu får det banne mig räcka för idag. Sa inte emot 🙂

Fixat med en powerpoint till infoträffarna med distriktet men det går f*n i mig inte att skriva ut helvetesfilen… får testa den gamla skrivaren i morgon. Det blir väl för tungt. Har testat 5 olika utskriftsvarianter – men icke sa Nicke. Suck.

Beställde klipptid och fick det i morgon eftermiddag – det är som att ha vintermössa på sig så det får bli en omgång. Har fixat visitkort och skyltar till henne så jag slår två flugor i en smäll. Skall åka in lite tidigare och besöka Biltema och lite annat också när jag ändå är i stan.

En bra måndag blev det – nu skall jag ta min möra kropp och sätta mig framför TVn. Vem vet, kanske får köra ner trapphissen så att jag tar mig upp till rummet ikväll när det blir så dags. Dä finns resurser 🙂 //Svejs!

Annonser
 
4 kommentarer

Publicerat av på 29 september, 2014 i Vardagsinlägg

 

4 svar till “Höll på att få hjärtsnôrp

 1. Znogge

  30 september, 2014 at 09:39

  Vilken chock! Min första tanke var att det var en fladdermus men nu var det bara en liten harmlös fågel. Men det kan vara nog så omtumlande när man inte är beredd…

  Skönt att få ordning på höstfrisyren!

   
  • Suttecity

   30 september, 2014 at 09:48

   Kan säga att jag också tänkte fladdermus första svängen och fick lite lätt panik – äckliga djur!! Så jag blev lite ååååh när jag såg vad det var 🙂

   Japp! Det är tjock mössa just nu… 🙂

    
 2. Jag

  30 september, 2014 at 10:26

  Jag tänkte också fladdermus. De är bra söta, talgoxarna, de verkar ha en förkärlek för att leta sig in i husen, jag hade ju en på glasverandan förra hösten. Och så ta det lite lugnt med tunga plattor!

   
  • Suttecity

   30 september, 2014 at 10:34

   Jadå, tar några plattor i taget och nu behöver det inte finliras och lyftas som när vi lade dem på framsidan här.

   Kan säga att hade det varit en fladdermus hade jag fått spatt 🙂 Visst är talgoxar söta! De trivs på min markis och vid fönstret för den var tillbaka i morse men vi får hålla fönstergliporna smala så att de inte kommer in.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: