RSS

Äntligen kan man göra något ute

14 Mar

även om tjälen är kvar på de flesta ställen så finns det ju annat att fixa med.

Då jag fick tips av bästa kollegan på jobbet att det nog bara var att skruva fast bygeln (hans fru har en pugart så han hade sett problemet förut) så vågade jag mig på att skruva bort metall-listen och tackade min lyckliga stjärna att jag hade Biltema-skruvmejseln med alla bitsen till och så såg jag att det ju inte alls hade försvunnit något utan det var var skruvar med breda skallar som hade skruvat upp sig av vibrationerna så det var bara att byta bits och sätta den i läge och skruva fast allt så var bakluckan i funktion igen. Häpp! Kände mig något nöjd kan jag säga. Bytte även torkarbladet till bakrutan och öste på ett par hinkar med vatten så att jag fick bort allt grus/damm och kunde få fart på den utan att den blev hackig från start. Lite tidigt att ta ut vattenslangen då det är så kallt på nätterna

Sedan gav jag mig på Forden och fick loss lyktinsatsen men när jag fick ur parkeringslampan var det ju inte alls den jag trodde och hade köpt… gick ut i garaget och hade en inre dialog med mig själv att hoppas att farsgubben hade några på lager, sin vana trogen. Jodå, det hade han ♥ Så jag skänkte en tacksamhetens tanke till hans ekorr’n satt i granen-sparande denna gång. Efter mycket tryckande och mumlande fick jag på skyddskåpan igen och det var ingen barnlek då det är en gummilist som hjälper till att hålla tätt, men även ger motstånd när man skall få ihop det. Tackar för att inte lamphelvetet gick när det var -22 för kall plast är inte skojsigt att hantera. I och med detta var bilfixet på to-do-listan avbockat och jag kände mig nöjd med att ha klarat det på egen hand.

Då köksfönstren såg ut som hoppsan och vi tog och bytte till sommarkapporna laddade jag Kärschern och så ut och skulle hämta höga trappstegen men den hade någon flyttat på så jag tog den mellanhöga som stod i förrådet och de flesta rutorna nådde jag om än med nöd och näppe men det blev klara rutor även om det bara var på utsidan. Tar alla sidor längre fram. Ljusare blev det! Även vaxduken på köksbordet byttes så nu är här vårligt så det förslår. Ett par gula begonior skall in i köksfönstret så blir det komplett.

Vi har haft ett strålande vårvinterväder och jag testade att dra upp piggarna som hållit flaggstångsgranen på plats och jodå de släppte så jag började vira in dem och fästa som jag gjorde i fjol och planerade att ta ner den och rulla i tre omgångar då det trasslar sig bara man tittar på eländet. När jag släppte på linan satt den liksom fast runt fästplattan men frasande släppte det när jag tog i lite. Dock – när jag skulle hissa ner den rörde sig inte flagglinan en millimeter. Ryckte och drog åt båda hållen och gick även ifrån en bit för att få lite rörelse i fästet där uppe men inte f*n. Får vackert vänta till en blöt dag så att linan blir uppblött och förhoppningsvis släpper. Slog flagglinan runt allt så att det inte står och flappar. I värsta fall får vi väl fälla flaggstångshelvetet. Var lagom glad kan jag säga.

Då det inte blev klart med flaggstången tänkte jag att då tar jag elektriska häcksaxen och tar ner Ölandstokarna. Men inte hittade jag den inte och efter samtal med J så insåg jag att den lär vi inte se på ett tag då den hade åkt med i bilen till hans stuga och han skulle cykla hem…. tack för den. Om jag blev gladare? Gissa.

Så jag gick ut och hämtade skottkärran och rafsade ihop en full med hästskit från hagen och lade på hög vid potatislandet. Kajorna och skatorna hackar ju i det så mycket av det är finfördelat. Dock fruset men det är rejält med dynga så det blir mer längre fram. Mamma hade tagit sig ut med sin onda höft och jag sa att vi kanske skall ta och ägna oss åt äppelträden? Sagt och gjort och jädrans vad vi var tuffa i år 🙂 Tog ner dem rejält då jag anser att man skall kunna stå på backen och nå och slippa ha den långa eländiga kapan som man aldrig orkar hantera själv och har svårt att klippa med vad gäller precision vid knopparna. De blev riktigt fina.

Vi tänkte oss grillpremiär ikväll men efter att ha lyft på huven till grillen någon timme innan matstart så insåg vi att det krävs urskurning/urbränning av den innan den går att använda. Mögligt. Samma sak i fjol men det går att få rent så jag skall ta det i morgon. Orkar inte mer idag kände jag. Axlarna är lite möra. Men det var hur skönt som helst att få göra annat kreativ än att bara sitta vid tangentbordet. Det behövs mer kreativitet i mitt liv känner jag. Saknar det enormt. Mer sång och musik är också välkommet. Administrationen tar lite för mycket för tillfället för att jag skall få balans på grejerna.

Nu tar vi kvällen. Dags att duka ute i kuvösen. Kvällsmatspremiär där idag. Svejs!

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 14 mars, 2015 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Äntligen kan man göra något ute

  1. Jag

    15 mars, 2015 at 11:52

    Ja, det är skönt att kunna böka runt lite i trädgården. Jag rensade aklejarabatten i går och det var dagens beting, blev helt sluta av det lilla, men nöjd över att få något gjort. Men du far runt som ett yrväder som vanligt, haha!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: