RSS

Herrejösses

10 Maj

vilken underbar helg det blev!

Först en supertrevlig fredagskväll hos gudbarnens mor där vi fick träffa kusinen och moster/morbror samt L’s familj så det var trångt och mysigt och god mat. När folket hade tackat för sig satt vi kvar uppe och bubblade och kom inte i sängs förrän vid 01:30.

På lördagen bjöd kusinen på frukost och det var mysigt att sitta allihop och starta dagen på detta sätt. Då L’s familj bor i närheten av Eskilstuna så har vi fått amplar från Granefeldts Trädgårdscenter som ligger vid Sundbyholms slott. L hade makalöst fina penséer vid sin dörr med färg och mönster som jag inte sett häromkring smat då att det var STORA blommor på dem. Hon berättade att det var där hon köpt dem och att de sålde ut dem för 2 kr styck. Sagt och gjort, vi tog ”vägen förbi” när vi styrde kosan till Stockholm. Madre Mia säger jag bara.. 5000 kvm växthus där man fick gå och plocka krukorna från borden. Trodde jag hade dött och kommit till himlen 🙂 Där kan man gå bra länge. Men det var ju begränsat utrymme i bilen osv så vi fick stilla oss liiite men fick med mycket ändå. Amplarna… herre jösses. Ni som följt bloggen kanske minns en überstora lobelian vi fick ifjol? ( https://suttecity.wordpress.com/2013/07/12/scdet-har-tagit-sig/ ) Det var från samma ställe. Mamma fick en ampel med surfina och lite andra gula blommor samt lila million bells. Den är nu överförd till en automatvattningskruka. Räknar med en praktfull blomning under hela sommaren.
Ampel
Penséerna fanns kvar! Lycka! Det fick bli 10 st 🙂 Sedan även husarknappar, 3-färgade bacopa och en jordreva som kommer bli kanonfin. Doftade gott också. Men gladast just nu är jag över penséerna. De brukar hålla hela säsongen om man plockar och tuktar dem. Får göda ordentligt så hoppas jag att de håller sina vackra blommor igång även när den skjuter nytt. Galet förtjust i dem. De lila är lika söta.
Pense
Planterat en hel del i amplar då det även var surfinor med hem och hängpenséen jag fick från en av Zumba Gold-deltagarna fick en större kruka och får bo i den gamla emaljhinken ett tag så får vi se om de blommar lika ihärdigt
hangpense

När vi lyckats slita oss från växcentrat så styrde vi kosan mot Stockholm då L skulle köra oss till Cirkus. Hon har varit blombud och jobbat i många år i stan så hon är en fena på att köra och hitta rätt. Vilket vi lantisar tackade ödmjukast för. Dock blev det 20 min stopp vid Södertäljebron p g a broöppning så det sinkade oss och det strålande vädret och ett kalas på Djurgården gjorde att det var kö för att komma in mot Gröna Lund och klockan tickade på. Nä det här går inte sa jag så vi hoppade ur och småsprang sista biten och slog ner rumporna på stolarna m 3 min tillgodo innan Livet är en schlager drog igång. Jag skall inte svära men djeflar vad bra det var!! Jonas Gardells underbara texter och Kempe’s musikgeni till musikskapare.. på detta Jöback och Sjöholm och Johan Glans i sitt esse samt flera goda insatser av övriga ensemblen gjorde att man växlade från skratt och tårögd om var annat. Blev riktigt ”drabbad” av flera sångnummer så jag fick dra efter andan flera gånger. Makalöst. Syrran köpte CDn så vi har haft den rullandes hela vägen hem idag. Man upptäcker texterna på ett annat sätt när man kan sitta och lyssna och vissa låtar skall upplevas på plats för att förstå att man kan bli så drabbad i hjärteroten. Sjöholm är så makalöst skicklig sångerska och ja Jöback är ju Jöback men jag gillar honom bäst i musikalroll än bara på lösryckta spår. De sjöng med mer själ och hjärta i föreställningen också så jag är tacksam för att få höra dem live och in action. Vi fick inte ta kort mer än på tacket och då passade vi på 🙂
Tack

Lite lätt exalterade hoppade vi in i bilen där vi blev hämtade precis utanför entrén och det blev en glatt språkande väg hem. Vi hade bestämt att hämta thaimat och Yum Yum i Västerås kan jag rekommendera varmt. Det blev alltså kvällsmat på altanen hos kusinen och med mat i magen och rött i glaset och något back på sömn gjorde att mina ögonlock blev tuuuuuuuuuuuuunga så jag höll på att somna flera gånger. Men oj så gott vi har mått. Slocknade hemma hos L redan kl 22:20. Tog inte många sekunder innan jag sov.

Idag blev det hemresa i vettig tid och vi hoppade in på Coop i Karlskoga då jag ville att syrran skulle köpa panåer så att hon kan fortsätta måla. De har väldigt bra pris där så det blev en hög med hem 🙂 Här hemma blev det lunch och så började jag plantera innan det blev dags att åka till bygdegården för städdagen kl 15. Vi blev 17 st så det gick undan och vi var hemma igen 17:30 och nu hade solen kommit fram och jag fortsatte att plantera. SÅ nöjd och det ÄR så gott att få komma igång. Jag mår så bra av att hålla på med växterna och trädgården. Min tid på året det här.

Ja summa summarum så blev det en toppenhelg som jag kommer leva länge på. Men nu är det hemma som gäller kommande helg. Inget bokat. Än så länge 🙂

Hoppas att du är nöjd med din helg. //Svejs!

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 10 maj, 2015 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Herrejösses

  1. Znogge

    10 maj, 2015 at 20:04

    Men vilken härlig helg på alla vis 🙂 Kul när det blir så lyckat!

    Kram

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: