RSS

Pyssel och plock

21 Nov

och en hel del funderande har det varit idag på schemat. Fått bort en hel del grejer till uthusen och friggan och det blev x-antal vändor mellan huset och uthusen. Man rör sig dubbelt så mycket en dag hemmavid som när man är på jobbet om man skall lita på stegräknaren. Röjt inne på förrådet och lyssnat på Kumla’s lokalradio via webben. Go’ blandning på gamla godingar, dansband och country. Söndagar är det dock mest halleluja, men övriga dagar är det bra musik tycker jag. Gillar blandningen. Länk HÄR om ni vill gå in och lyssna. Brukar ratta in kanalen så fort vi är i närheten av Örebro men det är bra att kunna lyssna på webben.

Musseman var här en sväng, fick locka en hel del på honom innan han kom till altanen men han ville inte gå in utan stannade vid tröskeln. Tog med ett kaffefat m grädde och då jag var kall om händerna så slant jag och fanstyget landade upp och ner på entrémattan… sa några väl valda ord och hämtade lite till så han fick ute  på altanen. Men inte var det mycket han drack inte. Han mår inte bra den lille sötnöten. Man blir lite orolig.

Om jag blir så mycket klokare av allt funderande vete fåglarna, det är lite sörjig lera för tillfället tycker jag… men det blir nog bra, nå’n gång, men inte f*n är det tumme upp inte. Vi har väl alla våra saker att bära och fundera på men det är lite heavy emellanåt att dra runt på alla funderingar och problem själv om man får vara riktigt ärlig och det är lite svårt att få förståelse alla gånger. Man har bara sig själv när det kommer till kritan. Får väl klistra på the happy face och köra vidare, som vanligt.

Dock är väl livet lite bättre för mig än för de döda musingar jag plockade ur fällorna på vinden idag. Första två för säsongen och jag är tacksam för att de var likstela och inte lätt överjästa som en var i slutet av förra säsongen. Det är väl ibland det äckligaste som finns. Pappa var ju aldrig vämmelmagad han så han tog hand om allt sånt där äckelpäckel, men nu har jag fått ”äran” att ta över den biten sedan han försvann. Synd att vipphinken inte är tillåten, då behöver man bara tömma en gång på år, men å andra sidan, hur äckligt är det inte med döa möss som flyter runt med bara öronen över ytan? Nä nog med äckelprat för denna gång.

Har fixat med belysningen på norrltanen då jag fick slita loss den frusna blomman i gabionen där jag skall ha tujan med ljus i som jag köpte så nu är den på plats och både girlanden och den fick ström och timer på sig – en vecka kvar till första advent så det får bli en tidigt belysning där. Skulle få till flaggstångsgranen också men -9 grader är to kallt för mina fingrar. Blir mildare i morgon sägs det, så får jag ta och försök då. Tog även bort snöfingorna/bacoporna idag. Det var lite för många minusgrader för att de skulle tycka att det var OK att blomma vidare. Men oj vad de har blommat.

Allt för nu, ha en go kväll.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 21 november, 2015 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: