RSS

Nya ögondroppar

07 Dec

kom idag – det var inte bara och bara och det är licensföreskrifter och gud vet allt. Ciklosporin 1% är det i dem och det är en form av cellgift. Läste lite om det och det är ett ämne som är immunhämmande och i andra doser används det för att förhindra frånstötning vid organtransplantation och även till svår psoriasis så det används till lite av varje. Den lilla % som är i mina droppar skall inte ge biverkning men väldigt bra påverkan av dumma hornhinnor som inte vill läka och blefariten då som är inflammation så det ger väl en lindring där och då kan ögat läka. Vill så gärna att hornhinnan blir ok så kaaaanske de kan slipa ner ärrbildningen så det blir lite klarare och glasögonen kan göra sitt. Har en optiker i stan som tar sig an de klurigaste synfelen så hon skall få ett besök. Då det ändå läkt ihop rätt så bra innan så har glasögonen blivit lite för starka så skall jag pilla på mobilen eller finlira och behöver komma nära det jag skall titta på åker glasögonen av. Ja vi får se. Glad att jag har fått en bra ögonläkare som inte ger sig i första taget och vill testa lite av varje och det har hon gjort nu så hon kunde motivera de här specialarna. De är blandade med sesamolja så det är lite dimmigt, men det sved inte så det är jag nöjd med. Tar dem på kvällarna så blir det nog bra. Vet jag att jag inte skall någonstans så kan jag ju ta dem även på morgonen.

I övrigt en solig och fin dag. Men jobbar man hinner man inte ut men det var ganska så ljust på vägen hem i alla fall.

Grannen ringde på mobilen idag och hade problem då han inte kom ut på nätet. Bad honom kolla så han hade kontakt med nätverket och det hade han. Kollat fiberdosan?  sa jag. Den var nämligen strömlös förra gången. Och jodå, det var samma sak denna gång. Tack och hej. Fick samtal igen när jag kom hem och nu var det ett busmail som inte gick att få bort. Tog en promenix för att hjälpa på plats och det var lättfixat då det var en mer än sliten datamus så det gick inte att klicka. PC så det fanns inget pekdon i reserv som det är på laptopen. Men med lite milt våld fick jag bort det och in i skräpposten. Ja man får mojja med lite av varje men hjälper så gärna till när jag kan.  1500 extra steg blev det på köpet 🙂

Var in på kontorsbutiken och köpte almanackor till oss och hade tur för tre av de gamla jobbarkompisarna var där och en till kom in genom dörren när jag var där så det blev en liten reunion. De hade prata om mig ett par timmar innan jag kom dit och klurat på vad jag gjorde numera så det blev snopna att jag dök upp. 10 år gör ju att man har en lite extra familj som det är roligt att träffa. Mycket hände där men många goa minnen.

Ja det var väl vad jag hade idag. Nu får det bli lite kvällsmat. Svejs!

Annonser
 
3 kommentarer

Publicerat av på 7 december, 2015 i Vardagsinlägg

 

3 svar till “Nya ögondroppar

 1. HEMIMAMMA

  7 december, 2015 at 23:44

  Har du kollat upp så du inte har Bartonella? det är en infektion som sprids av hundar katter och fästingar och det kan ge ögonproblem som går bort med långvarig antibiotika i form av Rimactan.

  En lösning av 5/6 Kolloidalt silver med 1/6 MSM droppat morgon och kväll brukar förbättra ögonskador. Både jag och min makes syn har förbättrats på detta sätt. Har gått från -9 till -6 i närsynthet.

  Hemikram ❤

   
  • Suttecity

   8 december, 2015 at 00:01

   Det är rosacea jag har som ger blefarit. Haft det hela livet har jag förstått nu. Facet har jag fått ordning på och det håller sig om jag sköter kosten. Nu gäller det att få smörjkanalerna i ögat att inte klägga ihop och hålla ögonen friska så hornhinnan kan läka. Gått m det i många år och jag är bra mycket bättre på ett års antibiotika behandling och olika droppar. Har klassiska blefaritögon m fjäll och inflammation när kanalerna är täta.

   Ni drabbades enormt hårt av infektionen. Gott att ni hittat hjälp och blivit bättre. Mina ögon är också bättre så jag måste byta glasögon då de är för starka. Kram

    
   • HEMIMAMMA

    8 december, 2015 at 05:34

    Rosacea kan orsakas av borrelia och bartonella är en sk coinfektion som man vanligen får samtidigt med borrelia och de har många symptom som är lika.

    Blefarit kan orsakas av bakterieinfektion enligt wiki så det är också konsekvent med mina tankar.

    Båda behandlas med antibiotika så det låter logiskt att dina ögon blivit bättre.

    Har du någonsin haft smärtor i fötterna eller konstigheter med hjärtat?

    I så fall ökar risken att min misstanke är rätt,

    Men om så är, så har jag idag kapaciteten att se till att du får specialisthjälp för just dessa infektioner som kan göra att du blir helt frisk och symptomfri. Man MÅSTE inte leva med det hela livet och det finns tester som visar hur det ligger till.

    Ja, vi drabbades hårt hela familjen eftersom vi alla blev sjuka och har behandlats. Det har också lett till att jag idag är Ordförande för Borrelia & TBE föreningen Sverige, och jag har svurit att hjälpa människor och se till att vården och diagnoserna blir vad de de borde vara.

    Varm hemikram

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: