RSS

Julstök

19 Dec

i storstugan idag. Mamma blandade ihop degen till farmor-pepparkakorna som vi kallar dem, egentligen är de från farmors mamma Maria så det har några år på nacken och de hör liksom till här i husets traditioner. Jag stod för utbakandet och det är tååålamodskrävande och hårt för nacken så det förslår. Mamma tog hand om stekningen (efter funderingar på facebook kommer här en förklaring – vi säger steka pepparkakor, även om det görs i ugn. Bakar ut och steker, vet inte om det är lokalt uttryck??) så nu är de klara.
De är lite mildare i smaken och blir lite tjockare än de man köper
pepparkaka recept
Sedan har jag även putsat kopparbunkarna som vi har ovanför skåpen i köket. Det är inte fullhöjd så vi har lite av varje där uppe som prydnad. Orkar däremot inte stå och feja så det blev en st stor hink, aluminiumfolie i botten, citronsyra, salt, yes och skållhett vatten och doppa och skura med diskborsten. Nu blänker de fint igen och jag har även skurat av skåpen – uj det var behövligt då stekfettet gärna lägger sig och ja det är väl inget vi klättrar och städar varje vecka 🙂 Så en bit på väg är vi mot julvilan.

Smulans kille eller om det var ett heff eller haff eller vad de säger numera ungdomarna. Var visst lite olika stadier på det där med sällskapandet. Först är det intressant, sedan håller det på att ”ta sig” och sedan blir det pojkvän av det. Gud nåde om man råkar säga fel.. humör-stubinen är inte lång numera… men man skall väl vara idiotförklarad i den åldern. Lite roligt att retas är det ju  🙂 De kommer hit och äter ikväll så vi får träffa grabben frå’ Hagfôrsch. Inte värt jag säger smeknamnet som vi hade förr.

Fortsatt bra helg gott folk!

 

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 19 december, 2015 i Vardagsinlägg

 

2 svar till “Julstök

  1. Znogge

    19 december, 2015 at 19:47

    Så länge du inte säger ”strul” är det nog lugnt 😉

    God kväll!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: