RSS

Det osar svavel

21 Dec

när man gör eget silverputs kan jag meddela. Hittade nu en artikel om varför. Således – har idag lärt mig att antingen står man under köksfläkten, eller så ser man till att pusta silvret sommartid när man kan vara ute. Hittade recept med vatten, salt, aluminiumfolie och bikarbonat så jag blandade detta men hade i lite citronsyra också. Stod på ett ställe att bikarbonatet var onödigt och i artikeln hade de bara bikarbonat, vatten och folie. Nu hade jag inte på kokande vatten då vi har så in i hoppsan varmt vatten själva. Hade jag haft på det hade jag väl svimmat i ångorna här 🙂 Stod rekommendation i artikeln att man inte skall stå i ångorna. Bra om jag läst det innan. Mor går här och rynkar på näsan 🙂 Hade några föremål som var svarta så de blev inte rena på ett dopp, får ta lite häxan till hjälp och dippa dem en annan gång. Orkar inte nu och det är inget måste till jul. Däremot hade jag tvåarmade silverkandelabrar efter farmor som var lagom svarta och de blev fina av blandningen. Skall ta dem nästa sväng också med kokande vatten, så blir det kanonrena. Man kan ha ketchup också men det är ju så kletigt. Vi hade gammal flytande silverputs, ni vet med sådan där korg som man kunde sänka ner bestick i en gång i tiden. Garanterat miljövidrigt men den har hängt med sedan vi bodde i stan – således cirkum dirkum 34 år. Vi märkte för ett tag sedan att något droppade och när jag klättrade upp så visade det sig att det var denna flaska som läckt och idag tog jag tag i det hele och skurade ur skåpet ovanför diskbänken i tvättstugan. Hejsan hoppsan – inget vi gjort på bra många år, om en någonsin… Mycket saker fanns det där och det som fått silverputs på sig fick gå i soporna för inlämning till sopcentralen. När jag tömde nedre hyllan hittade jag en raritet 🙂
Remolit
Bara priset säger väl en del om åldern 🙂 Idag finns det något som heter Remol så det här är väl samma sak. Vet inte om det är vår från början el om vi fått den av J som hade tvätteri.

Mamma bakade saffransbullar och då menar jag bullar, släta. Godast det! Lagom stora också. Själv bakade jag mina vaniljkex och syrran som gjorde en shoppingtur till stan idag köpte med sig pepparkakskrydda så jag skall ta och prova och göra med lite sådant i. Från början var receptet pepparkakor men jädrar vad starka… gick inte att äta. Sedan testade jag lite olika och landade på vaniljkexen. Har i lite kardemumma ibland som variation. Bra godis när knapermonstret vaknar på kvällarna.

Ledig måndag, härligt! Helgerna är så korta så nu var det skönt med några extra dagar. I morgon skall bilen till verkstaden och min pälsmössa på huvudet skall förhoppningsvis bli en frisyr. Ha en go’ måndagskväll!

 

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 21 december, 2015 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: