RSS

Galet bra söndag blev det

10 Apr

men nu är jag sliten  på ett bra sätt 🙂

Norra atlanen är städa, det tog sin runda tid, och Lena och Pontus städade ur sin och mammas bil och Pontus hjälpte gudmor att ta fram möbler från logen. Gardinerna i sommarköket byttes och persiennerna kom på plats och julgirlanden kom ner. Lilla E och syrran och Alice for till stan då Lilla E började med sin travskola idag. Hon hade mycket att berätta när de kom hem. Roligt att hon vill prova. 9 ggr totalt så hon kommer kanske börja med ponnytrav, who knows! 🙂

Jag och Lena tog Amigo med oss fram på eftermiddagen och gick runt tjärnen och vek av grusvägen mot E18 och tog sedan genvägen tebax genom byn och hoppsan så hade man 8000 extra steg på mätaren så nu är det 5-siffrigt idag. Mör och öm i fötterna men oj så nöjd.

Pontus tjatade på mor sin att få prova att köra bilen rakt fram och gudmor tog hand om detta och vi skuttade framåt tills vi märkte att det ju var 3:an han fick i hela tiden 🙂 Sedan rullade vi fint fram till garaget. Han förstod att det inte var så busenkelt detta med att hitta dragläge och rätt varvtal på motorn 🙂  När vi var tillbaka från promenaden så frågade jag Alice när hon övningskörde senast (blir 17 i år) och det var i oktober – sagt och gjort, vi satte oss i Lena’s Lupo men den var ju inte bra att träna med då dragläget var svårt att hitta och hon kom iväg och gjorde fullt rattutslag och jag bara trampa ur och BROMSA!! Phu, var övertygad om att vi skulle hamna in i logväggen men det var 5 cm marginal 🙂 Gick in och hämtade mina bilnycklar och backade bak till huset och så fick hon öva på att köra fram och backa bakåt och efter några försök så fick vi till mjuk inbromsning och mjukt och fint dragläge framåt och bakåt med lagom med gas och som avslutning backade hon bakåt och med lite hjälp backade hon in bredvid sin mors bil på parkeringen. Underlättade med en bil med normalt dragläge och inte supernypande broms. Det blir ju som första gången igen när det blivit så långt uppehåll. Sedan gick de flesta ner till fåren och det hade kommit två nya lamm idag. Ett mådde inte så bra men vi håller tummarna att det repar sig.

Snart matdags. 9 st härliga människor samlade, Jan for till stugan men Smulan och pojkvännen kom så det blev en mer än igår. Känns som lördag men ledig även i morgon, eller ja jobbar hemmavid – Lena är ledig och likaså Pontus och Alice började skolan vid 10 så de far hemåt i morgon. En helt suverän söndag och nu har jag grillat kycklingfilé och strax dags att äta. Hoppas verkligen att ni har haft en lika bra helg. Det drar av sol i facet, röd och fin ä jag 🙂 Man ser inte ut som en blekfis i alla fall 🙂 Svejs!

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 10 april, 2016 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: