RSS

Många kvm gräsmatta

22 Maj

har vi då tomten är på 10 000 kvm. En del är ju hage numera – tack och lov – så där sparade vi 1,5 h på klipparen.. Det var nästan läge för lien igår så även om jag hade betydligt roligare och många andra saker att fixa med ute så fick jag ta de timmarna på klipparen och skumpa runt. På sluttampen vid stugan där det lutar åt alla djefla håll höll jag på skrika högt för jädrar vad ont i ryggen det gör.. man hänger motvikt och får luta sig åt alla håll då man måste under träd och buskar – så det ger merarbete för det skall anpassas efter klipparen kan jag säga. Får bli en annan dag. Har en bit kvar på nedsidan för ryggen sa stopp och det var dags att slå på grillen för kvällen.

Innan tidstjuven tog allt tid så hann jag plantera surfinorna i de nya höga krukorna vid uteplatsen och de supersöta nya till amplarna. Hoppas de blir lika stora som de jag hade i fjol. Hämtade ner blomlådehållarna till södersidan och nu skall jag ut och plantera petunior i den vid köksfönstret, får bli helrött där i år då jag hade petunior över från blomstolpen. Tar en tung urna per dag och ställer ut i rabatten, måste rensa också innan så det blir lite av varje per dag och inget blir klart på studs, vilket stör mig, men det är som det är. Vore najs med en partner här som hade samma intressen och stark rygg som kunde helpa till. Har en massa snickaridéer också på smarta lösningar men än så länge har jag inte rätt redskap – är värdelös på att såga för hand och det gillar inte nacken heller. En kapsåg och lite annat behövs,  vet inte om vår bandsåg fungerar. Finns ju grejer men vi har även bytt säkringsnivå så jag vet inte om det funkar. Får väl testa.. men det kommer konstigt nog alltid annat emellan 🙂

Idag har jag planterat jätteblåklockan jag fick av Ingrid i fredags. Den får bo i entrérabatten vid stugan. Där hade höstastern växt sig onödigt stor – jäkla ogräs – så den fick maka på sig och en liten klutt är sparad, resten fick flytta upp i slänten så får vi se om det tar sig. Blev aldrig något gjort där ifjol så gräset hade börjat ta plats så nu är det rensat. Även om man inte kan var inne i Möggelbo så kan det ju vara fint utanför. När jag for runt på baksidan igår insåg jag att den rabatt vi knappt ser om vi inte är på vägen eller på baksidan, är den som är mest frodig. Begriper inte att det växer något där för jag gör ju inget mer än lägger på ev överbliven jord från blomlådorna. Ja skvätter ut lite hästskit ibland förstås.

rabatt
Alpklematisen är överfull med blommor. Den har jag drivit upp själv en gång i tiden och klematisstekeln har inte kommit igång än. Nävorna framför är rena ogräset men här funkar det. På G med blom även där. Längst till vänster kommer bolltistlarna med full kraft och även stormhattarna. De förädlade vitsipporna är lite tuktade av nävorna men DET mina vänner är ett jäkla ogräs det med. De kommer alltid upp där man INTE vill ha dem… men här kan de härja som de vill .

Nu skall jag ta med trimmern ut och putsa runt stugan och rabattkanterna så långt den batteridrivna räcker. Var på väg för en timme sedan men det kom liksom 5 andra saker emellan 🙂

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 22 maj, 2016 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: