RSS

Det flyter på ovanligt bra ibland

05 Jul

Det gick väldigt lätt och bra att komma in i stan och gott om parkeringar i garaget till Mitt i City. Stolpen fick plats i hissen och så gick mamma som säkerhet bakom mig så jag inte slog ner någon. Rulltrapporna upp funkade också men jag höll på att slå i taket. Mannen i kundtjänst hade hört talas om mig så han hade förberett och kom ut med en ny som de hade som reservdel och då hade jag och mor hunnit gå igenom och köpt med en förlängningssladd till födelsedagsbarnet. Ner med stolpen i närmsta hissen och swish tebax upp till restaurangtorget och det fick bli stekt rödspätta idag. Mums.

Iväg till Kalenius och mamma fick nya blommor till sina kökslådor och jag en ny krok till ampeln jag gjort själv. Skall sitta vid altandörren vid trappen till kuvösen. Sedan till Snabb Gross och köpa en hög med korvburkar och dricka till PRO innan vi for vidare till födelsedagsbarnet. Grönt ljus hela vägen, inga köer och klent med folk och solen sken hela dagen.

Aila fyllde alltså 75 år igår så nu fick vi sjunga lite och umgås en stund på inglasade balkongen. 50 år har mamma och Aila känt varandra och varit vapensystrar. Lika varandra har de alltid varit och det var många som tog fel på dem när de var yngre.

Bettan och Aila

Jag gick dagbarn hos henne i många år och är uppväxt med hennes två yngsta grabbar Täm och Bäjen. De bodde på våning 2 och vi på våning 4 så det var nära till båda ”hemmen” 🙂 Idag bor hon i tvåan bredvid vår gamla lägenhet så det blir alltid lite nostalgi att åka dit.

Lena och Aila

Ja vi fastnade på bild vi med 🙂

När vi ändå var igång så fick även mamsen och jag fastna på samma bild

Bettan-och-Lena

När vi fikat och jag hjälpt henne med bilderna över till mobilen och även visat hur redigera bilderna i mobilen kramade vi tack och hej och for till Välsviken och tog en inköpsrunda på ICA. Träffade på en gammal jobbarkompis när vi for från parkeringen, han var sig lik och längtar till pension 🙂

Vi mellanlandade i storbyn och jag tankade bilen och sedan till kassören för PRO för att återlämna kort och kod efter inköpen. Där var även ordförande och så var det lite problem att få över ett hyreskontrakt från hans platta så vi kunde skriva ut. Jag aktiverade Wifi hotspot på min mobil så han fick surf och så över med det till hennes mail men hennes dator ville inte alls och extraskärmen hade slocknat. Krånglade ett tag men gick sedan in i kontrollpanelen och det var gult utropstecken så jag klickade och körde felsökning. Var någon drivrutin som den hämtade och jag tog bort några störande Toolbars som alltid installerar sig nu för tiden. Sedan omstart och plötsligt fungerade både skärmen och skrivaren igen 🙂 Häpp! Vad jag kan, fråga mig inte vad jag gjorde 🙂 Så avtalet kom ut och uppsägningen på påskriven och sedan iväg till lokalen med grejerna vi köpt inför PRO-danserna framöver. Var något skönt att komma hem.

Pratade med ena kollegan från skolan så jag blev up to date. Hon är härlig så jag hoppas att vi kommer fortsätta att ha kontakt även om det blir så att jag inte jobbar mer åt dem.

När vi käkat gick jag ut och monterade på stolpen och klarade av att få på takpinnen också utan att ramla ner. Den är rätt så hög och gräsmattan allt utom slät så trappstegen var lite vobblig.

Vita Huset har lagat varmvattenledningen men nu är det i det närmaste stopp i avloppet istället så de har nu beställt spolbil. Så nu är vår WC familjeangelägenhet 🙂 Smulan funderar på att flytta hit några dagar. Alla tre damerna var här en sväng. Gott att se Smulan igen. Rödbränd och fin 🙂 Solen tog bra i Höljes. Försökte locka till mig hunden för att ge honom massage och syrran sa – var är moster? Då får vi ju säga att ha inte alltid är den skarpaste kniven i lådan 🙂 Han såg säkert jättebra ha ha. Sötnöten.

amigo.jpg

Ja det har varit en bra dag. Mycket nöjd och framförallt att paviljongen nu är komplett. Skall pallas upp provisoriskt i morgon. Kaaaanske det kan hända inom inte allt för lång tid att morbror och moster kommer på besök så jag kan få lite tanke- och konstruktionshelp 🙂

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 5 juli, 2016 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: