RSS

1 oktober

01 Okt

och i eftermiddag kunde vi sitta och njuta av solen på eftermiddagsfikat ute i paviljongen. Vindstilla nästan och vi satt där nästan en timme innan det började bli mer vind. En helt fantastiskt vacker höstdag med klarblå himmel och efter Melodikrysset så hängde jag med syrran och hårbollen runt på promenad och vi tog vägen runt ”genvägen” så en liten nätt stavpromenad på 6500 steg satt som en smäck i stegräknaren 🙂 Trädgårdstravande har lagt på stegantalet och just nu är jag uppe i över 11 000 steg och vi har turen till och från Vita Huset kvar så jag är nöjd. Den nya räknaren är ju en liten ögonöppnare på hur mycket man egentligen rör på sig. Uppe är man ju, men antal minuter per dag som man är i rörelse registrerar den och man kan ju få spunk för mindre när man ser hur lite det blir när man har kontorstjänst. Tror jag kom upp i 30 min max den dagen jag såg den funktionen. Idag är det över 90 minuter i alla fall. Man får givetvis ta det mellan tummen och pekfingret men en bra morot till rörelse är det med stegräknaren hängandes i byxlinningen.

Trädgårdsstädande på to-do-listan och nu är rosenvialen och alplematisen rejält beskurna och undan forslade. Vialen kommer ju från roten på våren men klematisen behövde verkligen tas ner så hoppas jag på att den skjuter nytt den också nästa år. Spörres. Rosorna nedklippta och tagetesurnorna är tömda på komposten. Trädgårdsfigurerna insamlade och vattenplasket och 80 litersbaljan med regnvatten tömda och rengjorda från kläggsmeten som blir av vatten mm. Måste vara skatorna som lägger i stora singelstenar i baljan, de kan inte gärna komma från taket kan man tycka 🙂 Plasket har varit fågelbad för dem i år så den har varit multianvänd. Rogivande plask, badtunna och vattenskål till skatorna och katterna.

Bytt gardinerna i stora rummet och så har mamma bytt vaxduken på köksbordet så nu börjar vi hösta till det även inne. Blir ombonat och mysigt.

Redigt skönt med lördag. Ha en fortsatt sådan gott folk! Svejs!

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 1 oktober, 2016 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: