RSS

En bra dag

15 Mar

då det var prexis lagom och omväxlande att göra på jobbet. Solen lyste och även om det låg på 6-7 m/s så var det vårljumma vindar och sååå skönt att åtminstone för en dag känna hopp om vad som komma skall. Skulle bli lite mer stillsamt med blåsvädret i morgon och lika soligt så det blir det väl än bättre innan det kyler på sig igen.

Varit väldans trafik här på bloggen så ni som är nya följare säger jag hej och välkomna till.

På väg hem och i den förhatliga S-kurvan kom det idag en medtrafikant i full kareta – med mittstrecket under bilen.. fick trampa tämligen hårt på bromsen och då hade jag ändå gått ner i hastighet då jag inte går in i den kurvan i mer än max 70. Irriterade Volvon bakom mig blev nog lite spak.. idioter säger jag bara. Samt att jag fortfarande inte begriper hur de kan ha 90 km/h på den vägen. Men so far har det gått bra som tur är.

Väl hemma så tog jag en tur direkt till stugan när jag parkerat bilen och nu har de alltså lagt duk, singel och cellplast och idag har det armerats och för-gjutits inför plattgjutningen. Ser väldigt prydligt ut 🙂 Sedan skall det på ett lager med cellplast och någon specialduk och då det inte blir avstånd nog för att lägga golvreglar blir det ”flytande” golvskivor.

Klart-för-gjuning

Bilden tagen från entrédörren och in. Nu har de även förberett för handfatet mot norrvägen istället för mot köket, tror det kommer bli bra och så kan vi ha en 90-dörr. Bad dem tänka smart förvaring och handikappanpassning så kan det bara bli bättre.

När plattan är klar river de norrväggen, samt väggen vid gamla badrummet och de ruttna syllarna. Norrväggen är det inte mycket att ha kvar.. ruttet och svampigt. Det som är OK har de behandlad med svampmedel i förebyggande syfte.

norr

Pip öppet längst ner … detta är hörnet i hallen mot norr. Skall bli SÅ skönt när allt börjar byggas upp och täpps igen.  Men vi kan alla fall vara säkra på att vi är torra om fötterna framöver 🙂

Nu lite Arga Snickaren och sedan favoriten – Grey’s Anathomy. Svejs!

Annonser
 
4 kommentarer

Publicerat av på 15 mars, 2017 i Vardagsinlägg

 

4 svar till “En bra dag

 1. Tant Otto

  16 mars, 2017 at 10:06

  Fartdårar finn det överallt ..det är verkligen idioti att köra som dårar. Jag blir som du mycket irriterad då man möter dessa i trafiken.
  Men oj vilket projekt ni har på G..är det ditt hus som renoveras?
  Har ju läst om någon fuktskada hos dig men fattade inte att den var så omfattande.
  Kram

   
  • Suttecity

   16 mars, 2017 at 10:12

   Det är vår gäststuga/sommarstuga på tomten. Bott där permanent i omgångar men eft att pappa dog blev det inflytt i storstugan. Blev onödigt dyrt att värma upp bara för att sova där så den huserade mina ssker men var gäststuga/häng för gulliganerna m kompisar tills golvet visade fukt och lilla helvetet drog igång för 1,5 år sedan och alla turer m f.bolag och ARN. Ja det var ruttet och svampangrepp men ingen äkta hussvamp som tur är. Hela stugan på 40 kvm är utblåst förutom innertaket.. Men nu så. Äntligen. Börjar det röra på sig mot återställning

    
   • Tant Otto

    16 mars, 2017 at 10:22

    Just så var det ..nu återkommer minnet ..En tvist vart det. Skönt att få ordning på det så att stugan går att använda igen.

     
 2. Jag

  17 mars, 2017 at 10:53

  Milde tid, var det så skadat! Så himla skönt att det blir fixat nu efter alla turer! Roligt att få passa på att ändra sånt som kanske inte fungerat så bra. Nu blir det bara bättre.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: