RSS

Ledigt

14 Maj

även från bloggen några dagar. I fredags var vi till Örebro och det blev en mysig tripp. Bauhaus hade jag bestämt mig för redan innan så jag hittade det jag skulle ha och de hade 10-pack sommarblommor för 29 kr så det kom med 4 st olika hem. Så vi fick mycket blommor till bra pris. In till centrum och käkade underbart god lunch på Jensen. Köttet smalt i munnen. Mamma iväg till sina gamla kollegor på Sveas konditori och jag gick till Lotta i butiken och swosh så gick 1½ h och när jag gick ut så KiKade mamma att hon var klar så jag gick henne till mötes. En parfymaffär i Krämaren sålde mina M1-slingor för 49 kr så det fick bli en hög med paket hem 🙂 Stannade till i Karlskoga och helghandlade.  Pizza hos sys innan kvällen var över och Let’s dance blev OK tycker jag.  Elektrikern lagade jordkabeln och fixade så långt han kan i stugan så nu skall snickarna göra sitt innan han kan göra klart. Kalle och Jan fixade diket så långt det gick så nu skall vi få till sista delen när han blev klar med kabeln.

Igår var det stillsam lördagsmorgon och Melodikryss för första gången på 3 veckor. Trädgårdsfix och Ingela kom över efter lunch och var kvar och käkade middag med oss. Gott att ses. Jag har planterat lite och fixat om i kuvösen så vi kan ta oss fram. Fyllde ett skottkärrelass och sållade jorden från stora högen och satans vad mycket kirskålsrötter det är.. de har tagit övre delen och smetat ut den på var sida så jag hoppas det inte gör att det tar sig hej vilt nu, får gå och dra och klippa bort allt grönt så länge. Vet inte om de tunna trådrötterna har överlevnadsgener eller om det är de grova vita delarna som viktigast att få bort och kasta i vanliga soporna/brännas. Kan vara så väl att de kom ner under rotsystemet och då kanske det kväver dem om rötterna är i översta lagret och det gröna under jord. Kampen har börjat.. Känns i axlarna att man stod med jordsållen, klenmört i axlar och armar. Men innan sommaren är slut är det bättre – hoppas jag 🙂

Annonser
 
4 kommentarer

Publicerat av på 14 maj, 2017 i Vardagsinlägg

 

4 svar till “Ledigt

 1. Jag

  14 maj, 2017 at 11:31

  Du har mycket på gång som vanligt, önskar jag kunde vara så effektiv! Kirskålen är ett tyg som jag är så trött på. Skulle inte våga ta jord från en hög som den har vuxit på, det är enligt grannen så den har kommit in i min torpträdgård och nu finns den överallt. Ska nu börja äta upp den, lär bli mätt.

   
 2. Suttecity

  14 maj, 2017 at 13:32

  Nej det bär mig emot, men skall sålla och se om det kommer i den högen. Annars rensas det och jag lägger över plast eller annat som får ligga i ett par år. Högen har varit där väl i över 8 år, den kom dit innan pappa dog och det är 5år sedan, grannen schaktade av sin tomt för att bygga megastora växthuset så papps tyckte vi kunde ta hand om matjorden. Det var i fjol jag såg att det började komma upp gröna blad.. så det har väl hunnit etablera sig via högen. Dock har jag inte så mycket rabatter förrän lång bort från logen men ja, det är en livskraftig typ..

   
 3. Znogge

  14 maj, 2017 at 16:27

  Det är verkligen alltid ful rulle hos dig 😀 Glöm inte att andas bara…

  Kram

   
  • Suttecity

   14 maj, 2017 at 17:23

   Inga problem, får jag bara vara i min älskade trädgård andas jag djuupt 🙂 Nu börjar min tid på året och jag har känt mig instängd sedan i höstas så nu är hon på G! 🙂 Kram

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: