RSS

Då var det påbörjat

23 Maj

Letandet av vad mina dippar är för något. Har ju haft dem sedan 2006 och det var först nu när jag skrev en egenremiss till neurologen som det blev någon som engagerade sig från sjukvårdens sida. Det började med dagens EEG. Tog en timme och när alla elektroder var fästade så blev det order på titta, blunda – slappna av (jo men visst vet du) sedan det värsta, ligga och hyperventilera i 3 minuter… nog blev man syresatt alltid och hjärtat pickade på. Sedan bara ligga och slappna av och blunda i en kvart. Höll på att somna när det var dags för lampan i ögat. 10 ggr blunda och 10 ggr titta och det var både fast och flimrande sken. Skönt att det inte utlöste migränen. Så nu är det en vecka innan de får besked om det visar något onormalt. Hon såg även att de fixat remiss till skallröntgen så det känns bra att de kollar upp allt. Lär väl ta lite tid för det är kö så de tar in folk även på helgerna. Hört vissa som fått vända i dörren vid bokad tid då det kommer in akutfall, så vi får se. Det är ju lite både och det här. Utesluter vi det jag kan tro att det är känns det mer än bra, men är det något så kan man ju få medicin kanske och må bättre. Det jag är mest skraj för är om det blir körförbud i samband med medicininsättning. då får det bli långsemester här hemma på gården. Tur att man trivs hemma. Men så långt har det inte kommit i processen och tills det visar annat går jag på linjen att allt är ok. Dock vore det väldigt skönt att få en förklaring. Då man fick någon variant av ”kontaktlim” i hårbotten så gnuggade hon bort det med en pappersbit och det de använder att fästa med är som superduperhårt vax så ni kan ju gissa vilken schnygg ”frisyr” jag hade.. samt att ögonen rann när lampan blinkade så maskaran satt inte där den skulle. Hon skrattade gott åt min kommentar när jag såg mig i spegeln 🙂

Körde ner till stan och när jag kom fram till favoritparkeringen var det fullt men si, en liten gube backade ut när jag körde in på kollrundan. Tackar. In till frissan men min var på semester och tillbaka på måndag. Rackarns. Så jag lånade en borste och fick lite ordning på testarna. Travade in mot centrum och fixade morsdagspresent till mamma – kan inte skriva vad det blev i inköp här då hon läser bloggen. Du får vänta tills på söndag Bettan 😀 ♥ Svängde även in på Clas Ohlson och köpte med en ny kökstimer då displayen i den gamla trotjänaren gett upp så det står 77:77 oavsett vad man trycker. Passerar Blomsterlandet på hemväg så jag fick med lite även där. Bl a en ny blomlåda till västersidan på lillstugan, ut mot vägen. Den gamla har typ 15-20 år på nacken och är ommålad med hammarlack några gånger så nu får den gå i pension.

Det är vägarbete genom storbyn i 2 veckor så det tog sin runda tid att komma in till CSK och jag hade 1 min till godo när jag anmälde mig. Men hemåt var det nog lunch för jag såg inget mer än skyltarna. Mamma lämnade ner sin bil så jag hämtade henne på verkstan och så köpte vi med kycklingpita hem från pizzerian. Gôtt!

Snickarna var här även idag och nu är det uttaget för nya fläkten och OSB-skivorna är uppe på ytterväggarna på WC och köket  mot grannen är snart klart. Uttag för nya fläkten i badrummet fixades och de har tagit hit flera säckar med betong så det skall nog snart bli flytspackling av badrumsgolvet. Det närmar sig!!

Själv är jag röd och fin efter hela eftermiddagen i trädgården. Rosorna har fått samsas i en stora balja så hoppas jag att jag gissat rätt vem som är vem så de kommer i rätt höjd i baljan. En väldigt bra dag. Ledig resten av veckan. Fick bli så. Inte mig emot i sköna vädret. Minisemester i maj är inte dumt.

Bar ut TV-fåtöljerna vi har som extra ut till kuvösen så nu banne mig börjar sommaren i vår ”sommarstuga”! Svejs!

Annonser
 
5 kommentarer

Publicerat av på 23 maj, 2017 i Vardagsinlägg

 

5 svar till “Då var det påbörjat

 1. Tant Otto

  24 maj, 2017 at 09:32

  Hoppas att du snart får svar från undersökningen. Inget roligt att gå och vänta på svar och vara orolig.
  Jag har också minisemester nu har redan varit ledig 1 vecka och är inne på andra nu ..börjar jobba igen på fredag och kör då 3 nätter på raken.
  Sitter med ont i käken idag ..drog ju ut en kindtand igår och ja det känns vill jag lova. Ingen varbildning som tur var inunder den ..så den kan inte vara anledningen till mina långdragna bihåleinflammationer. Får köra uteslutningsmetoden för att luska ut varifrån mina bekymmer kommer sig av.
  Ha en fortsatt skön minisemester

   
  • Suttecity

   24 maj, 2017 at 10:37

   Ja vi får se om de hittar något. Tror ändå det är en något diffus prognos på detta. För dagbok så vi kan se något mönster. Maj-gadd… får rysningar när jag tänker på tandutdragning.. hade ju en mardrömsvariant när jag tog ut min första visdomstand som låg parallellt med käkleden och behövdes tas bort. Tandläkarens första.. oj oj. Slutade med stor blodpåse i käken och inflammation. Så efter det tar det emot rejält att gå dit. Hämtade tången på slutet och då höll jag på att svimma 🙂 Men skönt för dig att det inte var inflammerat. Det kan ju ha legat och retat bihålorna ändå, spörres när det lägger sig. Ont gör det, så in i hoppsan. Hatar tand- och öronvärk. Krya på sig! Kram

    
   • Tant Otto

    24 maj, 2017 at 11:03

    Tack Lena.. hm det är då ingen trevlig upplevelse att dra ut tänder. Nej roligare kan man ha. Jag har sagt flera gånger att de får dra ut mina tänder då jag har värk men har skickats fram och tillbaka hit och dit mellan tandläkaren och öron näsa hals specialisten. Något är det som gör att jag får dessa bihåleproblem..men vad?
    Jag vill bara att hålet där tanden suttit nu läker..vill inte ha pencillin som jag fick förra gången. Det är tredje tanden som jag drar ut nu. Så jag vill inte veta av några komplikationer mer. Kanske får jag leva med värken livet ut..
    Jag fick sitta inunder en grön operationsfilt och fick nästan panik först.. men jag vande mig vid att inget se efter en stund.
    Nu är det över för denna gång..phu! Som tur är så har jag inget emot att gå till tandläkaren..då hade det varit värre.
    Så fortsättning följer med mina besvär.. som jag haft sedan -94 ..
    Min öron läkare min store GUD som hjälpt mig i många år har gått i pension likaså min tandläkare så nu får jag lite till yngre förmågor att finna vad som felar mig.
    Kram

     
 2. Jag

  24 maj, 2017 at 12:03

  Så skönt att du blir ordentligt utredd. Vad är det du tror det är? Den där EEG-undersökningen är riktigt spännande och jag minns att jag tänkte som du, tur att det inte utlöste migrän. Och så kletig man blir i håret, haha! Hoppas att du kan få svar på varför din kropp beter sig som den gör när allt är genomgånget.

   
 3. Jag

  29 maj, 2017 at 08:42

  Känner mig bortglömd.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: