RSS

Stillsam onsdag

19 Jul

Sol har vi haft, riktigt skönt väder. Varit i trädgården och småfixat och fick även ordning på den läckande vattenslangen och nu fungerar det lika bra som jag tänkte mig. Nöjd. Sågade bort en lite större gren på Rosenhagtornsträdet vid lillstugan och klippte även av övriga döda grenar så nu är den helt grön.

Lite kreativ har jag varit också! Vi hade gamla uttjänta solcellslampor och de var gjorda med lite stabilare plast och grövre pinne och glaskupor som var fastskruvade på en liten rundel som man sedan monterade på pinnen. Fick idén redan ifjol men nu så skred jag till handling. Tog isär och kommer spara glaskuporna då det är skruvhål i botten och de kommer bli perfekta att sätta penséer i till våren så kan de få bli blomkrukor. Borrade ett litet hål i botten på korgarna som skall kläs med markduk invändigt och sågade till små fyrkantiga träbitar som jag borrade hål i och monterade dit med en lite grövre skruv så det blev dragläge i hålet i korgen och så skruvade jag vidare in i träbiten så drog det till och sitter fast. Tänkte ta en lite mer avlång och plattare bit men jag når inte träbitarna vi har för alla grejer i garaget så detta får duga så länge. Misstänker att de kommer ruttna med tiden men då får vi byta. Så nu har jag 4 st nya krukor som jag kan trä ner i rabatten som inte vill sig och så får man upp grejerna lite från backen. Häpp! 🙂 Ställde lite snabbt ner en kruka med pelargonskott så det visar hur det kan bli, tänker dock som sagt plantera direkt i korgen. Som det är nu måste det balansera på lilla träbiten och blir slagsida.  De skall ner mer i backen så inte piggen syns men de skall placeras på annan plats i rabatten först. Gillar när det blir lite nivåskillnader på krukor och urnor.

Korgar

Matlådan fixad inför morgondagens arbetsdag. Snark vad trött jag kommer vara i morgon bitti. Men en dag överlever man, sedan är jag ledig till tisdag vecka 31. Kusinens gube och ungdomar kommer från Oslo i morgon och kommer stanna en eller två nätter. Tråkväder på fredag vad det verkar, men kan hända vi hinner ut mellan ev skurar. Finns lite att plocka med.

 

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 19 juli, 2017 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Stillsam onsdag

  1. Jag

    19 juli, 2017 at 19:16

    Du är då verkligen kreativ!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: