RSS

Fin dag tills…

21 Aug

himlen öppnade sig på vid gavel och åskar drog in
Regn
Det kan banne mig inte regna normalt när det väl kommer igång. Jag hade gjort ett litet dike vid tunnan utanför logen för att få vattnet att gå åt sidan och inte forsa ner för stenplattorna och ner till stugan – men idag kvittade det nog hur djupa diken man gräver.. tacksamma för att vi landat hemma och kurade i kuvösen när det drog igång.

Vi for till stan vid 0730 och jag hade tid hos ögonläkaren en timme senare. Rände upp för trappen då jag bara hade några minuter till godo då det tog sin tid att komma förbi stora vägbygget. Först in till sköterskan och försökte hitta någorlunda klara bokstäver på tavlan. Höger samarbetar men vänsterögat… sorgligt dubbelseende på det ögat. Sedan in till läkaren och förklarade hur överdjefligt det är och oron för att vänsterögat håller på att ge med sig. Men hon kollade allt och även ögonbotten och det såg bra ut. Phu. Fick nya droppar, eller ja, hade dem när det började behandlas men då var det licensläkemedel som kostade hejsan hoppsan och blandad med olja så allt gick i vackert skimmer men ögonen kändes som grus av oljan så vi skippade den. Dock har den kommit med nytt bindemedel som är lättapplicerat och så ingår numera i högkostnadsskyddet. Skall börja med dem ikväll så får vi se. Kan ta upp till ett par veckor sa hon innan det ger full effekt. Skall vara väldigt bra för torra ögon samt lite inflammationshämmande. Så det var lite lättare steg när jag mötte upp mamma i cafeterian. Vi tog lite fika och sedan släppte hon av mig utanför kotknackaren och for själv vidare till frissan. Återbesöket var mer än välbehövligt och jösses vilka djupa grejer han fick loss. Så nu hoppas jag det håller ett bra tag. Order om att ta det lugnt ett par dagar så nu får tapeterna vänta tills på torsdag. Jobbar i morgon och mamma fyller år på onsdag så då har vi annat att göra.

Tog en promenad genom stan till frissan och där var det försenat, vilket jag räknat med. Vidare till ett av köpcentrumshusen då Lilla E’s stövlar skulle bytas och vi passade på att handla lite på Olssons tyger då de låg tvärs över gången. Luch på House of Melker och jösses vilken stor Ceasarsallad… men de hade försökt gömma några oliver i botten, men den gick jag inte på 🙂 När vi var mätta och nöjda for vi till Välsviken och gick in och kollade på deras duschkabiner och duschhörnor. Jag vill nog helst ha en fast vägg mot toan och ett draperi. Räcker gott i stugan. Kabiner är lite klumpiga och svåra att få helt rena. Avslutade dagen med besök på ICA innan vi for hem till tokregnet.

Snickarbasen ringde och nu verkar vi vara i slutskedet. Både rörkrökaren och snickaren på G för att avsluta. Tyvärr hade vår elektriker slutat i fredags, så han måste ordna med en annan kille från den firman. Synd, han var jättebra. Grannarna började med vårt kök idag och det var riktigt roligt att kika in när vi kom hem 🙂
2017-koksbygge
Som sagt, eljobb skall slutföras och så kan vi sätt in kyl/frys och skafferiet som skall vara längst till vänster. Bilden ser lite skev ut men allt är rakt 🙂 Blir bara de överskåpen och sedan en fläktkåpa på vänster sida om fönstret. De jobbar vidare på onsdag.

Lätt mörbultad så nu får det bli vila framför TVn innan det är dags för bingen. Jobb i morgon så klockan ringer 04:30. Gäsp i förskott 🙂

 

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 21 augusti, 2017 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Fin dag tills…

  1. Znogge

    23 augusti, 2017 at 16:11

    Så skönt att du kunde lämna ögonläkaren med hyfsat lätta steg. Men vilket regnväder! Rena skyfallet minst sagt.

    Kram och hoppas din mammas födelsedag blir bra!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: