RSS

Skrapa bilrutan

05 Okt

var vad som gällde för många denna morgon ser jag på FB-flödet. Regn igår kväll och runt 0-an i morse så det var väl inget annat att vänta. Men solen skiner så då får det gärna bli kallt så blir humöret lite bättre också när solen lyser upp. Har hängt ut talgbollar till småfåglarna och de samlas och slåss om godsakerna utanför köksfönstret.

Det blev dock tvärtomt förut och någon sekund efter kom tre skator och de ser ut att vara från årets kull. Lite mer orädda och har nog inte lärt sig att vara skygga så fort någon rör sig.  Vi har en kaprifol som jag har haft bild på i mina sociala medier, den som har de orange bären som ser ut som hjortron. Uppenbarligen är de ätbara och jag har funderat på vart de tagit vägen då de inte legat på backen. Idag fick jag svaret
Skata2
Satt där och smaskade i sig en bra stund. Tagit bilden med mobilen genom fönsterrutan så det är inte bästa kvaliteten på den.

På andra räcket satt en annan och pickade på undersidan ampeln med hängfuccian och jag vet inte vad som är så gott där… men att de hackar sönder den går jag inte med på så det blev en knackning på rutan och de for iväg och småfåglarna återvände.
skata1
Räcket är av järn och bra lutning på så det har lite svårt att hålla fast sig. Det är roligt att se talgoxarna på vintern för de verkar uppskatta att åka kana på räcket 🙂

Nu skall jag gå ut i stugan. Snickargrannen är på plats och jag skall kolla vilka grytor som har magnitiska egenskaper i botten och kan användas på nya induktionshällen. Sedan så måste jag plocka ihop uppe i friggan så jag kan få in bordet blommorna skall stå på i vinter. Skall det fortsätta med dessa nattemperaturer lär det snart vara kört.

Mamma är på styrelsemöte med PRO och efter det har de samtal med valberedningen så jag har egen tid på förmiddagen samt att jag skall hålla hårbollen sällskap idag då de skall till stan. Eva var tjock i halsen i morse så hon är hemma. Ja det var väl torsdagens förmiddagsrapport från SutteCity 🙂

 
1 kommentar

Publicerat av på 5 oktober, 2017 i FOTO, Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Skrapa bilrutan

  1. Jag

    5 oktober, 2017 at 11:10

    Oj, var det så kallt hos er!? Många plusgrader fortfarande hos oss, kanske sju i morse. Det känns som om det är gott om skator i år, de syns överallt, tycker jag.

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: