RSS

Va’ vill du??!

01 Nov

Det är kommentaren jag får i huvudet när jag ser denna bild på en av talgoxarna här utanför fönstret 🙂
201710-Talgoxe
Såg inte solrosfröet i näbben förrän senare när jag förstorade bilden. Tog fram min Lumix TZ-kamera så nu är den laddad och redo om det dyker upp fler fototillfällen. Det finns en läge ”genom fönster” som jag brukar använda ibland. Blev inte så knivskarpt som jag vill ha den men jag är nöjd med fotot.

Ja livet det rullar på och nu har jag varit på plats på jobbet i två dagar. Kommer vara hemma och jobba i morgon och på måndag. 600 filer fick jag in idag så ja det finns att göra. Har inte många lådor kvar nu så jag borde hinna klart denna och kommande två veckor så det är vad som är kvar för mig att jobba hos dem.

Mått så där några dagar. Igår var jag jätteknepig i kroppen och när jag kom hem och tog blodtrycket… ja hej hopp, det var onödigt hög men pulsen låg på 55 så ja det är lite uppåt och nedåt i systemet. Blir nog bra när det blir färdigt. Men jag gillar inte det här att man känner sig som en vandrande sopa. Vi får se om hon hör av sig från neurologen men jag misstänker att de har höstlov om de har ungar. Jättelång kö också då folk inte kommer på sina angivna tider så vi som vill dit snabbt vackert får vänta.

Här har mormor och gulliganerna bakat rosenbröd, kladdkaka och kanelbullar idag. Amigo bidrog till lite formande av bullarna då han hoppade upp på bordet och hamnade rakt på plåten 🙂 Ja bakduken låg på så det var ingen fara så, men de blev lite vinda och sneda 🙂

Syrran var i stan och var klar vid 15-tiden så jag liftade med henne hem. Tur det för jädrar vilket äckelväder. Hatar det där fiiiiiiiiiiiiiina regnet som yr överallt.

Snickaren var här och fixade det som det var anmärkning på vid besiktningen så taket vid fläkten är fixat samt att silikontätningen i taket i badrummet är på plats samt plupparna i dörrkarmen in till WC blev fixade Så – voila! Nu är det klart.

På tal om stugan så kommer här en bild, mest för familjens skull, på moffe från 1976 och han sitter på altanen på stugan. (Framkallat från diabild) Simma lungt-kepan är nostalgi och lika busig som han ser ut var han. Saknar honom multum och man vänjer sig nog aldrig vid att de inte finns kvar. Ändå är det 21 år sedan han dog.
1976-Simma-lugnt-Sven

 
1 kommentar

Publicerat av på 1 november, 2017 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Va’ vill du??!

  1. Znogge

    1 november, 2017 at 21:06

    Vilken alldeles fantastisk fågelbild du lyckat med!

    Hoppas måendet stabiliserar sig snart!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: