RSS

Man får inte ha otur när man tänker

05 Nov

för då kommer man inte på smarta lösningar. Eller åtminstone provisoriska. Då fönsternischerna är 18 mm bredare invändigt och enkelfönstret mot altanen har sidohakar (dubbelfönstren hakar på mittenstaget) så fick snickargrannen ganska bra lösning på det men det drar inte intill ordentligt och jag försökte sätta ny tätningslist, men då jag inte målat nischerna på sidorna mot fönstret, så fäste det inte som det skulle men jag fick dit dem i alla fall. Men huj vad det drog på nedersidan inne och en bit upp mot haken. Bomull? Tejpa igen skiten med silvertape? Funderingar var många. MEN då slog det till 🙂 Kom på att de gamla tätningslisterna låg kvar på altanen, liksom en tunn spackelspade. Sagt och gjort så började jag driva in listen i springorna både inne och ute – ja det var runt 3-4 mm, så det behövdes. Hittade även nya rullen med tätningslist så det fick blir några sådana också så nu är det skapligt. När fläkten går (sensor) så drog det in rejäl och det är ju dumt att elementen skall gå i onödan p g a drag. Öppnar inte det fönstret mer än om det är pôtthett på sommaren så jag har även funderat på att skruva igen det utifrån. Kan köpa tjockare tätningslist förvisso. Vi får se te vår’n.

Vaknade redan kl 0500 och då jag släckte redan kl 23 så blev det 6 h vilket var längesedan man sov i ett sträck. Var upp och dängde ihjäl en stor fet fluga som väsnades i fönstret och låg sedan och lyssnade på radion men strax efter 0600 så orkade jag inte ligga kvar för man blir bara stel i nacken och ryggen tycker jag.  Var sedan tidigt ut till stugan och började med jobbet att plocka upp och diska, torka och ställa in all Tupperware och övriga bunkar, karaffer och annat. Ändå är det inte fullt 🙂 Fått rent på bänkar och bord och TVn vi hade på altanen fick flytta ut och nu börjar det se riktigt ombonat ut. Tror jag bestämt mig för hur soffan och TVn skall stå så det börjar bli dags att bestämma sig för hur det skall se ut på väggarna. Alla kartonger uppackade och det jag inte skulle ha kvar hamnade i ett par kartonger och de får bo på logen så länge. Lite levande blomster blev det också. Har haft en Kantdracena sedan några år som jag köpte när jag flyttade hem då den jag hade i Karlsborg inte ville. Har haft ohyra på den här men fick bukt på det i somras med min specialblandning och genom att dra på varje löv så fulingarna och knölarna släppte. Nu när vi tog in den från norra altanen kom det tillbaka på den kortare stammen men hade börjat sprida sig till stora ”lövverket”. Ställde den i duschen i lillstugan och körde på med blandningen och gick igenom varje blad för sig, först med gummerade trädgårdshandskarna innan jag sprayade och sedan med platshandskar. Rejält med vatten på jorden och ja den piggade på sig väldigt bra under dagen. Ställde den i hörnet där jag hade tjock-TVn med stort T förut så den fyller upp riktigt bra där. Spörres om den trivs med tillvaron.

I fredags var det Zumba Gold och vi var ”bara” 20 st så det var gott om plats men så det är bra för de nya. Många är på resa och passade barnbarn. Vi åkte ut till Skoghall när vi släppt av Aila och käkade lunch med mammas gamla skolkompisar och tog sedan en fika hos Gerd. Jag hade tid för pupp-röntgen kl 14:10, var ute innan jag hade tid då det var någon som gick på toa så jag fick gå före. Sedan for vi och handlade lite och därefter stångrakt hem. Vapensyster I kom senare på eftermiddagen och stannade kvar. Gott att ses, skratta och bara vara. Hon for hemåt igår vid 18-snåret så vi hann vara ute och gå och så hjälpte hon mig att få upp flaggstångsgranen. Skall inte tändas än, men skönt att det var på plats.

Gråväder, men det passar livet just nu. Men man får vara tacksam för att det inte är ramsvart. Man skall inte läsa sina journaler… men får jag komma dit igen kanske, bara kanske, det kan kännas lite bättre och få rävsaxen att öppna sig så att man kommer loss. Nåja.

 
1 kommentar

Publicerat av på 5 november, 2017 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Man får inte ha otur när man tänker

  1. Znogge

    5 november, 2017 at 20:41

    Så skönt att du börjar få ordning i stugan i alla fall och att det löste sig med tätningslisterna. Ibland får man tänka till och om några gånger 😉

    Kram

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: