RSS

Allting har ett slut

24 Apr

så även min – som det känns – eviga väntan på att få köra bil igen med tumme upp från läkaren. Var där idag för återbesök och avstämning och hon vi pratade lite runt olika saker och hon avslutade med frågan om det var något mer vi undrade över. Då var mamma snabb och frågade  NÄR får hon börja köra bil igen?? 🙂 16/5 2017 var dagen D som vi utgår ifrån och hon sa att en vecka hit eller dit, men det är bra om vi lägger det i maj månad i alla fall, så en vecka till. Tjoho!! På tisdag är det så dags! Kommer bli skönt både för mamma och mig kan jag säga. Hon är duktigt less på att få köra vart än vi skall 🙂 För egen del kan jag nu välja själv vart jag vill åka och när. Så här beroende av andra hoppas jag innerligt att jag aldrig mer blir… jag hjälper gärna andra men att själv vara så beroende är ingen trevlig situation – vissa hävdar nog att det var nyttiga 11 månader 🙂 Det har funkat och jag är evigt tacksam för detta. Dock är bilen en förutsättning för att kunna jobba. Får jag bara ordning på glasögonen också kommer det vara fit for fight att söka nytt och Adecco kan ta in mig i de aktiva rullarna igen.

När vi var klara tog vi en sväng till Bergvik och Stora Coop för diverse inköp som inte fanns i storbyns butik. Vi tog en fika innan vi gick in till optikern och bokade tid för synundersökning om ett par veckor. Sedan började vi jobbet med att hitta nya bågar till mamma. Skrattade gott 😀 Dock måste jag säga att jag blev lite besviken på utbudet de hade. Liten butik, visst men det var då rakt ingen som helst variation på bågarna. Vi hittade ett par som mamma var kanonfin i men det var i guld och ingen annan färg hemma. De kunde beställas sa han, men nja, vi vill nog gärna testa. När vi var klara och gick mot bilen sa jag till henne att var det inte lite magert med utbudet? Hon höll med och vi bestämde att vi kommer gå till olika optiker i stan och kolla vad som finns. Jag kommer byta till min ordinarie optiker då hon är specialist på knepiga synfel och hon vet hur mina ögon har ändrat sig. Då mina nuvarande bågar finns i affärerna så känns det inte läge att byta dem. Kan ta de förra som läsglasögon. Glasen måste hur som bytas för det börjar bli ohållbart.

Mamma for ner till Storbyn då PRO har hand om Caféet idag i samarr med andra organisationer. Ute kommer det regn även idag men inte på långa vägar samma mängd och blåst som igår. Amigo kom till mig här nu vid 14-tiden och han var med ut till stugan då persiennerna kommer i morgon så fönstren behövde rensas. Äntligen så blir det helt klart därute. Amigo var inte alls intresserad av att gå på promenad när vi var klara utan stod och drog i kopplet för att gå mot storstugan. Råkade säga att han skulle få mat och det ordet kan han 🙂 När han var klar frågade jag om han ville ha pastej. Det ordet gör att han nästan studsar 4-tassigt på golvet 🙂 Då må ni tro att man är poppis ha ha. Han kommer in nästa varje dag och får en liten klick utsmetad på ett kaffefat. De lär sig snabbt de små liven.

Sitter och övar på inspelningarna jag gjorde med kören igår. Blev en intensiv kväll då vi var tvungna att öva så många låtar med pianisten som kommer vara borta några veckor. Spelade in så jag har lite att gå på tillsammans med notplinkandet hemma vid pianot.

Ja ni gott folk. Livet rättar till sig på något vis förr eller senare.

 

 
6 kommentarer

Publicerat av på 24 april, 2018 i Vardagsinlägg

 

6 svar till “Allting har ett slut

 1. livsglimtar

  24 april, 2018 at 20:47

  Men äntligen får du köra igen, härligt att höra, grattis! Så nu vet du hur beroende jag är när det gäller att bli körd hit och dit. Jag har ju inget körkort, tridde väl aldrig att det skulle bli ett sånt besvär, jag har ju varit van att åka kommunalt.

   
  • Suttecity

   24 april, 2018 at 21:07

   Ja det är en nyttig erfarenhet på många sätt det jag varit med om detta år. Får du ingen färdtjänst?

    
   • livsglimtar

    24 april, 2018 at 21:34

    Det får jag nog inte, få får färdtjänst nu för tiden. Inte ens min mamma fick det efter första stroken, hon hittade inte hem och vimsade runt även hemma. Den rumsliga biten var skadad. En granne till henne var i stort sätt blind, hon fick ingen färdtjänst. Jag fick det under ett halvår efter min operation, sen var det stopp. Nya samhället.

     
   • Suttecity

    24 april, 2018 at 21:36

    Det verkar vara olika i olika län. Som vanligt… gäller att bli sjuk i rätt län.. tyvärr

     
 2. kyrkis

  25 april, 2018 at 14:13

  Jag blev erbjuden färdtjänst när jag kom hem från sjukhuset. Men det var så krångligt. De skulle utreda och jag skulle skaffa lämpligt foto. så det blev aldrig någon färdtjänst. Men min man kommer regelbundet och jag har barn som gör ärenden åt mig.

  Jag har inte kört bil sen i höstas. Men tror att jag snart kan köra. Måste bara bli lite stadigare i händer och ben. Det där med glasögon känner jag igen. Jag behöver nya men får rådet att vänta lite. Men syn bli sämre hela tiden.

   
  • livsglimtar

   25 april, 2018 at 15:23

   Först ska läkaren skriva att du behöver, så skaffa foto, möta en utredare från kommun som skickar all pappersinfo vidare till fördtjäns”kontoret” som avskriver ärendet direkt.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: