RSS

Hästskit

29 Apr

finns det väldigt gott om i hagen nedanför oss. Jag brukar hämta när det skall läggas i blomlådor och sånt men det måste städas undan för att det inte skall bli fluglarver och annat som hästarna kan få i sig. Ägaren har inte riktigt hunnit med då det är många hagar och idag hade Eva tid att hjälpa till så hon och syrran började lite smått på förmiddagen. Envisades med att använda skottkärran men jag såg ganska direkt att här lär de få köra väldigt många vändor och efter fem vändor i fjol vet jag hur trött man blir och syrran orkar ju inte hur mycket som helst. Hon skulle väl inte göra något alls i den stilen men stônig är hon. Jag kände att jag får hjälpa till och gick ut och kopplade på kärran på åkgräsklipparen och skumpade ner till hagen. Njurbälte hade behövts :–) Sedan har jag vispat runt med trädgårdsgrepen för att komma ner i de packade högarna, det har krattas, skottas i kärran och när vi var klara flera timmar senare hade jag fått två lass till potatislandet som jag kan sprida ut och vända ner med jordfräsen i morgon, kanske,  samt att det blev fyra kärror till som jag startar upp som kompost på baksidan uthusen. En skottkärra blev det med ”ren” skit, alltså kocklor utan en massa gräs. Blir perfekt att plocka från den högen när jag skall återställa stora entrérabatten. Vi lär inte direkt skutta ur sängen i morgon bitti. Hoppas att syrran slipper yrseln, men den lär sätta in. Eva hjälpte oss fram till lunch, sedan tog hon och Celine hand om hagen nedanför vägen och körde väl en 15 vändor med skottkärran. Hästarna får gärna bajsa inne 🙂 Vi har bara hörnet uppe vid vår gräsmatta kvar, skall handplockas där då det är stora kocklor. Blir bra kompost av detta då det är gräs med i och vi kom ner i gamla högen med hö och de multnar också bra. Det kan ju ligga i flera år så det är värt jobbet. Mycket jobb men kostar gratis.

Eva skall få ha två ponnys här i sommar. Det är hästen hon kör på travet och dennes kompis. Gissa vem som är mer än lycklig? 🙂 Vi gärdar in på övre platån här vid friggan så kan de gå där. Blir inga direkta skador på gräsmattan då det är små hästar. De skall dock inte gå så mycket på gräs men de kan varva mellan hagarna. Nu gäller det för syrran att hitta hö också. Fasligt sjå med de fyrbenta 🙂

Det har verkligen varit aprilväder idag, svårt att bestämma sig men mest sol. När vi satt och fikade när vi var klara kom regnet in. Nu skiner solen igen.

Hade planerat en vilodag idag, men det sket sig redan i starten so to speak 🙂 I morgon kunde Jan hjälpa mig med tujorna så det får vilas en annan dag. SÅ skönt att ha tigersågen så vet man att man snabbt kan få av rötterna. Störigt att inte kunna fortsätta med rabatten innan det är fixat. Blir lättare att röja bort rötterna när den stora rotklumpen är borta. Finns en hel del växter som skall upp. Tänkte hunnit med det idag men ingen tar jobbet ifrån mig 🙂 Skall ju regna på tisdag så då får det bli lite finlir inne.

Passade på att renbädda när jag ändå var igång och är nyduschad. Alltså, det är jätteskönt att krypa ner i en renbäddad säng men satans vad det är slitigt att renbädda och fästa hållarna jag har under madrassen för att spänna underlakanet… och tråkigt 🙂

Ja det var vår stillsamma söndag här hemma i SutteCity. Hoppas att ni har haft en bra helg so far.

 
4 kommentarer

Publicerat av på 29 april, 2018 i Vardagsinlägg

 

4 svar till “Hästskit

 1. livsglimtar

  30 april, 2018 at 11:35

  Det här slitet med hästskiten har jag aldrig varit med om, ridit lite har jag gjort med min barndomskompis som tillhörde/hör till hästfolket. Idag har hennes dotter hästar och det rids i tid och otid, även dotterns småbarn har pyttesmå hästar de rider på, himla gulligt. Bädda sängarna är verkligen jobbigt, jag får lov att dela upp jobbet, först dra ur och sätta på tvättmaskinen, sen senare bädda i. Trevlig Valborg!

   
  • Suttecity

   30 april, 2018 at 16:44

   Gillar att köra och longera men jag är långt ifrån någon hästtjej. Så den aktiviteten händer vääääldigt sällan. Syrran skötte hästintresset när vi var yngre fram tills hon inte orkade längre p g a sitt EDS-syndrom. Lilltjejen däremot är helt frälst. Travtränar och de har två stora pensionerade travare här hemma som de pysslar om. Den stora gulliganen gillar hästar men är för slö att göra dem klara för ritt och att fixa med allt i stallet. Jobbigt 🙂 Det blir för mycket hästskit hagen efter en vinter och det läggs larver och annat blä samt att det kväver gräset. Vore man på hugget skulle man rensa varje dag. Där går dock min gräns 🙂 Brukar gå ner och krafsa runt så jag fyller en hink till blommorna och hackar isär och blandar med vanlig jord. Det växer som hoppsan.

   Ja fördela jobbet med renbäddningen låter klokt. Trevlig Valborg till er!

    
   • livsglimtar

    30 april, 2018 at 18:14

    Hahaha krafsa på du i hästskiten, jag har flera hästhagar i området, har pratat med maken om att vi kanske kunde be att få hämta lite hästskit till det lilla vi odlar. När man inte bor året runt så går det inte att odla allt man vill, det måste sköta sig själv mestadels.

     
 2. Znogge

  30 april, 2018 at 16:56

  Du milde tid vilket hästjobb 😉 Jag hade inte en aning om att man behövde plocka undan hästskiten utomhus utan trodde att man bara lät den ligga. Men som sagt, alltid lär man sig något nytt!

  Kram och trevlig Valborgsmässoafton!

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: