RSS

Vilodag

30 Apr

efter gårdagens arbetsinsats. Ja det var i alla fall planen… Kan säga att mina handleder och fästena i underarmarna inte riktigt är vana vid att stå och kratta samt ösa skit i så många timmar så det är där det är värst med träningsvärk eller vad man skall kalla det. Har ju försökt satsa på en dag med tungt arbete och en med vila eller lättare insats. Om det gick som planerat? Ja ni kan säkert gissa svaret på detta 🙂

Jan kom på förmiddagen och när man har möjlighet att få hjälp så tar man den. Utan att blinka. Tog sin lilla tid men nu är alla fem tujorna uppe. Mamma Mia vad mycket jobb jag har framför mig.. men betinget är att bli klar så det ser vettigt ut när jag har Öppet hus 31/5.

Just nu känns det lite som en utopi men bara jag får hål på rotknutarna skall det nog lulla på i bra takt. För tillfället är det en hårt sargad anläggning.. det blir ju rejäla skador när man får dra upp med grova rötter det kommer bli intressant att se om jag orkar rubba stenarna som flyttade på sig. Syns inte direkt på nedre bilder men det år ett rejält och invasivt rotsystem med sega rötter. Från grofsiga till sega sytrådar.
Rabatt-utan-tuja
Ja, har man inte arbete så får man skaffa sig. Den lilla prydnads-enen skall också flyttas men jag hade ingen ork kvar att ta upp den och så har vi då den gamla fågelbogranen, men jag har inte bestämt mig för om den skall stå kvar eller inte. Vill helst inte ha dem så långt fram om det nu ändå skall bökas runt. Nåja. Försöker se positivt på det hela och får bara systemet vila sig ett par dagar så är jag igång igen. Tack och lov för Magnesiumtabletten.

Jan fixade de sista med tujorna då Nathalie stod och trampade och ville att jag skulle slinga hennes hår. Swish och swosh så var det fixat och hon fick sitta och stinka och ta hand om det när vi var klara och jag begav mig ut igen. Då var det dags för lunch och då vi inte orkade greja med grill uppe vid friggan så bytte vi den tomma gasoltuben och grillade på altanen istället. Av någon anledning förväntades det vara jag som gjorde även detta så det blev ett fasligt rännande på mig mellan altanen och rabatten. Efter lunch ville Nathalie att jag skulle klippa hennes slitna långa hår så det blev till att gå igenom längderna med saxen. Gick ut igen och grävde upp de växter jag ville ha kvar och de ligger nu på rad på norrsidan där det är fuktigt och innan jag tog kvällen gick det i sakta mak ner till postlådorna och på väg upp igen drog jag med mig soptunnan tillbaka till huset då det var tömningsmåndag idag. Orkade knappt veva in den långa elkabeln på snurran men nu så är allt fixat som behövde göras idag. Kan väl inte direkt påstå att jag skuttar runt här – till skillnad från Eva som har en jäkla massa överskotts energi.

Det blir en lugn Valborg hemmavid för oss och ingen vistelse vid någon brasa. Får räcka med ett värmeljus 🙂
SC// Trevlig Valborg!

 
1 kommentar

Publicerat av på 30 april, 2018 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Vilodag

 1. livsglimtar

  30 april, 2018 at 21:37

  Min kropp sympativärker med din, herre gnu, snälla rara slå av på takten. Blir ju helt slut bara av att läsa om alla turer.
  Tuja har vi funderat på att sätta ett gäng, så vi slipper se ena grannens skräpiga baksida, det ser så trist ut med allt jox som de har öst dit.
  Ingen Valborgsbrasa här heller, tänker på alla år vi drog iväg med ungarna för brasa och sällskap av de andra föräldrarna. Fy så vi har frysit, regn, snö och blåst, de varma Valborg har jag inte mycket minnen av. Jag har gjort mitt med Valborg, nu får våra ungar stå där med sina ungar och frysa, allt för att föra traditionen vidare. Häpp!

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: