RSS

Dimman ligger tät

02 Maj

denna morgon men det lättar väl så småningom får vi hoppas.

Igår tog jag vilodag från tunga kroppsarbetet. Jo jag lovar 🙂 Var inte på topp, det snurrar många tankar för tillfället, man borde vara nöjd och känna tumme upp men nja, det vill inte riktigt infinna sig. Många tillrop på fejjan om jag kör Sverige runt då det var OK för mig att sätta mig bakom ratten. Jag hämtade Nathalie i Storbyn på kvällen men annars bara stod jag och tittade på bilen. Vet att jag är medicinerad, men det är lite småläskigt ändå. Körde ju i 11 år utan funderingar då jag inte visste att det var EP jag hade, nu när man vet så finns det en gnagande oro ändå. Det svåra är att få folk att förstå hur man känner.

Men jag ägnade mycket tid med att dels kolla en gratiskurs om fotografering på Moderskeppet.se samt sätta om tagetes, tomat och paprikaplantorna så nu är det fullt med krukor på altanen. Dålig vinkel men lite översyn i alla fall. Samplanterade några  för att spara plats 🙂
Skott
Paprika och tagetes fick samsas i de större kärlen. Får dela dem i nästa planteringssteg om de tar sig. Vet ju inte vilken sida av bunken som var sammetstagetes och vilken som var blandade färger så jag tog vara på alla utom ett par småttisar som inte fått andra bladomgången. Tiny Tim-tomaterna får jag nog dela med mig av om de tar sig 🙂 Har så svårt att kassera när det har tagit sig. Skulle behöva få sol på södersidan så att de kommer igång. Speciellt tomatplantorna.

Vi får se om det blir något hacka och gräva idag, smygstartar lite. Är rätt så trött i ögon och huvud då jag inte har rätt glasögon och det börjar bli väldigt frustrerande och ansträngande och givetvis ligger funderingarna även runt detta och oro att det skall vara så här eller bli sämre. Då kan jag vinka hej då till körkortet på riktigt. Att denna lilla rosa inplastade lapp skall vara så viktig… knäppt kanske, men så är det i alla fall för min del.

Nåja, får köra och se glad ut sån länge, kommer tid kommer råd eller hur det nu så klokt sägs.

Eva var till Åmålstravet igår och fick prova på ett större ponnylopp. Hennes häst Ville var rankad 10:a av de 15 startade så vi sa att allt från 10 och uppåt är toppenbra. Hon knep 8:e platsen så det var hon nöjd med och det är skönt att hon inte bryter ihop om hon inte kommer 1-3. Sade till henne att se till att skaffa erfarenhet och lära sig av dessa lopp och jag tror hon är inställd på det. Vår kloka lilla solstråle. Hon längtar tills att Ville och hans kompis, som också var med igår, kommer hit på sommarkollo i slutet av juni. Tjejen som kör den andra bor i stan och hon skall få komma hit och pyssla om sin häst.
Här har de värmt upp och inväntar att klockan skall gå (lånad bild från syrrans FB)
Eva och ville

Vi hade hand om Amigo igår så det blev ett par promenader med honom och han var bara pigg när det var matdags. Annars hade han full uppsikt över entrédörren, kom och var lite sällskapssjuk och ville bli masserad i pälsen och var mest mattesjuk.

Nu skall vi ta och åka till lilla grannstaden och proviantera. Får väl ratta bilen antar jag. Måste beställa besiktning också både på min bil och bilkärran. De har samma slutdatum.

 
1 kommentar

Publicerat av på 2 maj, 2018 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Dimman ligger tät

  1. Znogge

    2 maj, 2018 at 11:39

    Bra kämpat av Eva och en åttondeplats var verkligen inte fy skam! Ser att du är i full gång med vårbruket 😀

    Kram och god onsdag!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: