RSS

Lite för varmt

08 Maj

för att härja i en söderrabatt, men vad göra. Slängde ut ett par säckar gödsel och vände ner – och visst hamnar man i mer rotklumpar, men det kämpades och nu är i alla fall rododendron mm nere i backen så den vänstra delen fram till stolpen. Grävde upp och flyttade min rosenmandelsbuske som fick stor klump med sig och mycket vatten. Hoppas att det tar sig nu. När syrran var 1,5 år var familjen på vårlotteriet i vårt gamla Missionshus och vann en väderkvarn som vi hade i trädgården så länge jag kan minnas. Tror vi flyttade in den på logen när vi flyttade hit. Har ärligt inget minne av när de försvann in i uthusen. Men, igår fick den se dagens ljus igen. Ena vingen har släppt och de har ett listverk så den har gått av på mitten. Detta är lättfixat bara jag får rätt storlek på listen och så skall man få fast den i träklossen. Vill inte lägga ner jobb på den om den kändes fel i rabatten. Fick upp den på mjölkkärran och drog iväg med den och ställde den är jag trodde den skulle passa bäst. Snacka om att den ”hittade hem” Den skall bara står där. Punkt. Den skall få bli rengjord och småpiffad. Man blir nöjd när det blir som man trott.  Ni får före-/efterbilder när jag fixat till den.

Jan skall iväg på jobb så han hjälpte mig att få bort stora högen med alla grenar från tujorna. Sedan skulle jag då byta plats på det höga IKEA-skåpet då den i friggan är grå och den jag hade med från Karlsborg är mörkbrun. Den har passat jättebra när jag hade furabetonat i stugan men med den nya färgställningen blev den för mörk och fel brun färg. Sagt och gjort. I värmen. Phu. Jan är stark och har långa armar men undre sekretärelen fick jag hjälpa till att lyfta. Vi kunde köra de två tunga delarna på mjölkkärran som tur är men de skal ut och in i husen. Som jag har härjat i trädgården och inte direkt känt något är idag lätt ledbruten i axlar och rygg av bärandet. Ja man är småklen ibland.

Körövning igår och det är lika roligt varje gång men oj så mycket jag har att träna in. Får lyssna mig till stämman när jag är på plats, men det mesta sitter skapligt. En ny låt slängdes in igår så jag hann spela in. Var inte så avancerat men nytt är nytt.

Nu skall jag ge mig ut innan det blir för varmt. Sedan får det bli arbete i skuggan.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 8 maj, 2018 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: