RSS

Fem timmar senare

10 Maj

är vi hemma igen och bra möra efter dagens kökstjänst i bygdegården. Mamma langade kokt med bröd, kaffe skulle kokas, lång kö och en jäkla rusch och som tur var så var vi fyra-fem stycken som hade hand om köket och vi hade hade fullt upp. Vi gjorde ett överslag när vi for hem hur många koppar kaffe som blev kokt och vi kom fram till mellan 250-300 koppar. Nu drack flera ur muggar och det blev både på- och tretår för vissa. Men många koppar blev det. Roligt med stor uppslutning även om det blir mycket jobb. Det var loppis, lotteri, försäljning av honung, klappa lamm, sommarblommor, fina fordon som ställdes ut på gårdsplanen – och så huvudnumret – stora kakbuffén. I år landade vi på runt 20-25 sorters hårda- och mjuka kakor samt sockerkaka. Ett litet kollage av kakbuffén innan det drog igång. 50 kr och då fick de kaffe/te och sedan äta så mycket kakor de ville,.
Kakbuffe
Många som pustade när de gick – socker ända upp över öronen 🙂 Flera köpte en kokt med bröd för att jämna ut det söta med lite salt. Vi hade fundering på att ha våfflor då det gått bra tidigare år, men tack och lov så skippade de den idén 🙂

Krillan och Astrid kom förbi och han for hit efteråt och hämtade med vingen till väderkvarnen så han skall försöka fixa till den och återkommer så kan vi fixa till fästet också.  Sedan skall jag göra ren den och måla så att den blir i skick som ny. 50 år efter tillverkning 🙂 Hade varit roligt att veta vem som gjort den. Kanske står inuti, få kolla någon gång.  Summa summarum en bra dag och vi hann slå oss ner en stund på slutet av dagen och prata med släktingar och bekanta.

Nu sitter vi här och säger oj oj oj så fort vi rör oss 🙂 Det blir intensiva timmar men en god insats för bygdegårdsföreningen.

 
1 kommentar

Publicerat av på 10 maj, 2018 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Fem timmar senare

  1. livsglimtar

    10 maj, 2018 at 21:02

    Tänk att få tillgång till det fantastiska kakbordet! Det vore något att drömma om!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: