RSS

Redneck

26 Maj

eller åtminstone Redface. Dä ä jag det efter en dag ute i solen. Helt tokigt, jag vet, men det lär inte bli mindre sol och varmt innan det är dags nästa vecka. Det var singelkanten som behövde komma fram och gräset tas bort. Solen ligger på där så jag kan inte nyttja skuggan på förmiddagen. Fixat nya kedjorna till amplarna vi köpte på Jysk. De var av hampa eller liknande och hängde snett och syrran hittade kedjor på Dollarstore. Blev riktigt bra. Vi fick ner dem också så att man ser surfinorna bättre. Strutarna vi haft i flera år sitter så högt så det var först fram i augusti man kunde njuta fullt ut av dem. Började skura altanstaketet på baksidan så jag kunde står i skuggan. Oj oj oj vad vi har att göra med skurning och målning. Får bli mer i morgon förmiddag så jag kan få vara i skuggan. Osmart att vara i solen, jag vet, trots solskyddsfaktor 30, men det hjälpte för annars hade jag varit svedd nu. Kände att jag inte alls ville ha mer sol på mig men tog trimmern och slog lite runt stugan och odlingstårtan. Det som är bra med den är att batteriet tar slut så man behöver inte göra så mycket i taget. Det blev en redigt kall dusch ikväll. Smått plågsamt precis när kalla strålen landar på solbrännan men avkylning är nödvändig. Innan man torkat sig, klätt sig och blåst håret är man nästan lika varm igen 🙂

Undrar vad man skall göra med resten av sommaren nu när man nästan är klar med allt i trädgården?? 🙂 Jodå, det finns att göra. Målning och annat fix med husen.

Guddottern har anlänt, det var olycka på vägen hit så hon blev förhindrad en timme eller så. De kommer över på kvällsmat om en timme. Fick mamma att slå sig ner och lösa korsord och vi vädrar för fullt och bestämt oss för att kuvösen blir bäst ikväll. Solen ligger på frän väster så norra altanen är duktigt varm den också. Skall det vara så här hett på torsdag blir det till att hitta sittplatser så det passar alla. De som lapar värme lär inte ha problem. Vi andra får hitta skugga.

Idag kände jag en härlig doft då Kamelontbusken har slagit ut sina små små underbara blommor. Dofta lite som liljekonvalj men mycket mildare. Jag blir lika förtjust varje år. Fullt med små knoppar och bladen har börjat skifta.
Kameleont

 

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 26 maj, 2018 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: