RSS

Håll i hatten!

05 Jun

6 m/s och modiga 7 grader denna morgon. Snacka på omslag. Mamma sitter och huttrar i kuvösen men jag mår gott. Får ta på sig en jacka och om ett par dagar är det varmt igen. Dock inte hett hoppas jag.. men dessa dagar kan man göra sånt som man inte orkat när det varit så hett. Får nog flytta på alla plantor för de står på norr och det är nordvästlig vind idag.  Igår fick jag ner mina astilbe, skogsklematis och efter upptagning av det magra vildvinet fick ena honungrosen flytta in nedanför paviljongen och den andra i hörnet på nya rabatten. Får tukta den så den håller sig i vettig storlek. Får fixa ett kraftigt stöd åt den då den blir stor och tung om den får fria tyglar. Skogsklematisen får bo när björnbären stod förut. Den är också välväxande så vi får se hur det blir. Snyggt om det blir som jag tänkt mig 🙂 Kameleontbusken fixar våren och skogsklematisen sensommar och höst. Den skall beskäras rejält så jag chansar och hoppas att inte steklarnas cykel matchar som det gör med alpklematisen.

Då tujorna stod där tidigare och var fågelnäste så har givetvis solrosfrön trillat ner och fyra/fem st har tagit sig. Två av dem hade givetvis slagit rot längst fram i rabatten.. Vet att det inte är lätt att flytta dem men jag försökte gräva upp och få över dem varligt och med mycket vatten. När jag gick in för kvällen hängde de betänkligt men i morse när jag gick ner efter tidningen så hade de börjat kämpa sig tillbaka. Får bo i krukorna tills de växer till sig. Man måste ju testa 🙂 Skall gräva upp ”bakgrundsväxter” som etablerat sig längst fram vid södra köksrabatten, så där får jag några höstflox på köpet. Får se om jag tar med bolltisteln. Har en rejält stor på södra sidan av stugaltanen. Oj så många bekymmer 🙂 Har ju ett magert elände till vildvin över när jag använde den platsen till honungsrosen så den skall nog få bo intill växthuset, så jag måste sätta nät så den kan växa i. Skall även fixa i växthuset så att det blir skuggning. Har tre gardiner från IKEA som inte funkade som jag ville i stugan så de skall monteras upp. De är mer som tjocka varianter av täckväven man har på växter och är ”pliserade”. Facilt pris också. 19 kr, så det gör inget att härja med dem. Men jag tror bestämt att det kommer bli bra. Pappa var ju smart och satte upp ribbor längs väggarna där taket möter väggen samt i ”nocken” så det finns att fästa i. Skall även försöka montera nätstaketet jag har på rulle så att gurkorna kan klättra och blir mer hängande så att frukterna inte hamnar i jorden. Potatisen i växthuset växer så att det knakar, lite långsammare takt i landet. Kanske vi kan få färskpotatis till midsommar.

Jan är här och försöker få ner stolparna till nya hagen och han lär ha att göra.. vibrerar i hela trädgården 🙂 Stenarna i rullstensåsen leder ljudet väldigt bra.

Igår var jag och mamma till lilla grannstaden och jag fick hjälp av optikern att byta plupparna. Tack och lov. Stor skillnad. Styrkan är perfekt nu men brytningsfelet tar sin lilla stund att vänja sig vid. Speciellt efter att ha gått utan glasögonen på morgonen. Men jag kan som sagt ha dem vid datorn även om allt blir avsmalnande nedåt. Skönt att slippa se suddigt.

Nu skall jag skutta ut i trädgården. Svejs!

 

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 5 juni, 2018 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: