RSS

Hemma igen

10 Jun

från studenttrippen till släktingarna i Västerås. De två äldsta kusinbarnen tog studenten och vi fick lunch hos kusin M och sjöng och grattade J när han kom tillbaka från utsparken och sedvanligt blev det fotografering. Därefter gick vi över till kusin P och grattade A och där var det runt 60 pers som kom och gick under eftermiddagen. Mamma och jag hade varit där kvällen innan och rullat skinka, skurit meloner mm och när alla var på utsparken var vi där och skar resten av frukten, jag försökte blanda lemonad så det blev bra smak – inte lätt i den mängden 🙂 Under dagen fixade vi med disken och höll ordning på köket. Varmt som satan och nu är man ju i den ”sköna” åldern så jag fick minst en vallning så jag satt mest framför golvfläkten när den härjade som värst 🙂 Små gästhanddukar är ett måste i väskan. Funkar lika bra att torka sig med som när man svettas under zumbapassen. Även A hamnade på bild. Blev en trevlig tillställning och jag önskar ungdomarna lycka till och hoppas att livet efter gymnasiet kommer bli fin. Som det verkar så skall båda läsa vidare på olika håll i Sverige.
Studenter-2018
(suddat namnen på mössorna för att inte hänga ut deras namn)

Vi for dit på torsdagen och på eftermiddagen hade vi bokat tid hos vår ”kloke man” som har magiska händer och healing är aldrig fel. Nu vet jag att vissa tror att vi sitter i ett mörkt rum och hummar, kontaktar andar och rullar med ögonen. Visar väl bara hur många fördomar det finns. Healing är inte = seans. Punkt. Det är en hjälp till självhjälp när kroppen och själen kört fast. Har man aldrig fått känna den totala avslappningen som blir efteråt när energierna i kroppen flödar som de skall har helt klart missat något då vi ofta stänger av vissa chakran när vi är oroliga, stressade, sjuka, bär på sorg osv. Sunt förnuft och inget hokus pokus. Åsikter innan man testat själv anser jag vara både syniskt och fördomsfullt. Jag ger själv healing men är så långt ifrån hans styrka i händerna.

Nu har han hjälp av sina egna och varje persons egna ”trupper” så man kommer liksom inte undan sig själv och får sig några sanningar på köpet. Själv var jag nästan helt stängd efter allt som varit senaste året. Han satte ord på det och det var skönt att få någon som kunde sätta både bild och ord på känslan. Så han hade att göra kan vi väl säga. Man sitter ju rätt och ner på en stol och känner hur det efter ett tag börjar pirra i hela kroppen, värmen kommer igång och ja, det börjar jobba i kroppen. Saker som sägs som man inte delgett någon tidigare kommer upp och ja, som sagt, man kommer inte undan och hans ser till att man hjälper sig själv och försöker få ett annat tänk och säga att det kommer gå bra, att man kan osv. Det är så enkelt säger han och man tittar på honom och blir smått provocerad av att han säger så, men han har ju rätt. Han har gått igenom sin beskärda del så han vet vad han talar om. Nu fick jag en hel del att tänka på, ändra på och försöka se fram emot. Detta att ändra tankebanorna är banne mig inte lätt..

Vi kom hem igår och borta bra men hemma bäst. Sprang runt och vattnade upp då vi varit borta och värmen inte är snäll mot växterna. Plymspirean närmast huset slokar och det har jag aldrig varit med om genom åren. Förvisso har vi mest sand här men ändå. En av krukorna med tagetes som jag drar upp var snustorr och de såg ut att ha gett upp. Men då det var upprätta så dränkte jag dem och i morse stod de där gröna och och nöjda igen. En favorit i torra trädgårdar, helt klart. Fördelen med torra vädret är att snäckorna håller sig borta. Men de väller garanterat in när det börjar regna igen.

Söndag, ingen direkt sovmorgon då grannungarna tyckte att 07:30 var en bra tid att inta studsmattan och under höga stoj och rop. Visst har de sommarlov men ja, man är lagom nöjd när man blir väckt. Jag är inte någon muntergök innan jag får frukost. Dock inga tuppar, brölande tjurar eller tjattrande skator. Livet på landet tänker ni men det är samma sak i stan kan jag meddela. Vi har dock inga fiskmåsar tack och lov. Andra morgonen i Västerås så var deras fasan som går runt där igång och pickade på källarfönstret till rummet jag sov i. Kom och gick flera gånger från kl 4. Han ser sig själv och pickar på för fullt. De har även en näktergal i trädet intill huset och jösses vilken högljudd typ 🙂 Föredrar vår trädgårdssångare och koltrastarna .-)

 

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 10 juni, 2018 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: