RSS

Hej juli

01 Jul

Alltså, det går ju i 180 med dagar och månader som bara swoshar iväg.. men livet går ju och ärligt känns det redan som augusti då man gått hemma några månader och fått leva i årstiden utan veckoschema. Strömmen avläst och regnmätaren avläst. 36 mm skrapade vi ihop under juni. Torrt? Öken.

Fredagen ägnades åt att kupa potatislandet som inte direkt gör någon potatisälskare munter och hoppfull om god skörd.. nä nu får det bli ärtor och morötter där nästa år och odling av potatis i hink och ev växthuset. Där är det blastdjungel och putätera  börjar bli mogna. Vi testade att plocka upp ett stånd. De var inte så krämiga men skalet släpper. De får ligga en vecka till tänkte jag. Gurkplantorna växer så att det knakar och minigrukorna är fulla av blom så det lär bli en hel del att skörda i år. Tiny Tim-tomaterna har också börjat sätta blom. Hundred and Thousand-tomaterna i söderhörnet har också kommit igång och första plantan som kom upp har börjat sätta blom. SÅÅÅ nyfiken på om det blir så mycket som de säger att den ger.

På fredagseftermiddagen tog jag bussen till stan och spankulerade runt lite till vapensyster IA var klar på jobbet och vi tog först en runda på torget då det var matmarknad med Italienska förtecken. Köpte med en pesto på tomat och broccoli. Ja jag vet att det låter som en knepig kombo men den var riktigt god med liiite bett på efterkälken. Sedan blev det middag på Harry’s och det är som vanligt mycket att prata om. Vi satt ute på trottoarserveringen och det är ju glaspartier runt om och ju längre vi satt ju mer folk och mycket och högljutt prat och skratt och när vi skulle gå hade jag nästan stängt av skallen för det bara surrade och ja jag har blivit jåligt känslig för täta ljudmattor av röster. Då vi var stinna om magen tog vi en sväng runt Sandgrundsudden innan vi for vidare till Nöjesfabriken och Innergården. Kl 20 drog körkollegan Hasse och gänget i Dublin Fair igång och hej vilket ös och spelglädje. I min smak dåligt hårt ljud och jag skulle givetvis ha kommit ihåg mina öronproppar. Ni kan ju gissa hur körigt det var i skallen när jag kom hem. Även om det var roligt så blir det lite mycket för en trött hjärna. Publiken är hängivna fans och ja vi kan väl lugnt säga att de hade en väldigt bra kväll på jobbet 🙂

Det är roligt när man ser inlevelse och spelglädje och det lilla jag har träffat honom på övningar och på konserten har jag fått intrycket av att han är lite laid back och stillsam men här var det fullt ös 🙂 Nu vet jag ju varför han var så bekant både utseende- som sångmässigt när det trillade på plats att han sjunger med gänget. Har inte sett dem på typ 20 år så det är väl inte att begära att minnet är på topp 🙂

Släckte vid 01-tiden och ett par timmar senare vaknar jag av att en av alla förpinkade flugor, som invaderat sommaren, prompt skulle in i örat. Vimmelkantig och trött som en gnu försökte jag hitta flugsmällan och flugan kom smygandes några gånger tills jag efter 25 minuter gav upp och satte mig som Kalle Anka på sängkanten med smällan i högsta hugg. Vilken syn 🙂 Men si då kom den och satte sig på smalbenet. Smack och den hade gjort sitt. Slocknade omgående men man var lite slöman med stort SLÖ hela förmiddagen. Hur motverka detta? I trädgården förstås. Skallen behövde verkligen  lugn och ro och återhämtning. Vattnade grannens nya körsbärsträd då de är uppe i Höljes på rally och det såg lite hängigt ut. Fixade i växthuset så att gurkorna får lite mer att klättra i. Akututryckning med vattenkannan då jag helt förträngt blomstren. Tror att jag klarade torkan. Bacoporna är lite känsliga. Pelargoner och tagetes tål en hel del torka. Skall strax gå ut och kolla läget.

När solen kommit om hörnet och gassade som bäst satte jag på mig svettbandet och hämtade lite grejer till altanen som plockades bort till kalaset och sedan hämtades skottkärran och skyffel samt spade. Vi har haft en rabatt i hörnet vid entrén och ambitionen och verkligheten har inte riktigt gått hand i hand.. Till slut tröttnade jag, plockade bort kantstenarna, grävde ur jorden som fick spridas ut vid lekstugan och odlingstårtan, fyllde upp hålet med annan jord, vägde av och sedan på med tidningspapper som jag blötte upp. Detta för att försvåra för jordogräset. Sedan hämtade jag sättsand på baksidan logen och fyllde upp det sista. Gick efter hur jag tyckte att det blev rakt men hej hej – min brytningskorrigering är lite hoppsan. Tog vattenpasset för att få det någorlunda ok och då ser det väldigt snett ut. Hämtade ett par 30×30 plattor och lade på plats. Ville ha 4 men det fick inte plats och skulle blivit för stort att bygga ut hörnet. Lade rullstenar i bakkanten och fyllde på med grövre singelsten som vi har i övrigt vid entrén. Ställde dit lite blomster så nu ser det någorlunda ut. Vill väldigt gärna har en blomtrappa med två steg i trä men… Har aldrig gjort en trappa men har lite att kolla på så vi får se. Ingen prioritet för dagen.

Eva jobbade på Färjestad igår och körde runt ungar i vagn. Hon fick en väldigt ovanlig solbränna efter en hel dag 🙂 När de var klara körde Julia upp henne och hästarna sent igår kväll och nu har vi Ville och Åskar här 6 veckor framöver.

I kväll har ovan nämnde Hasse samlat oss i Goba Gospel samt övriga hugade spekulanter att komma och sjunga allsång så det skall vi givetvis åka på. Härligt väder så det blir en bra kombo. Ja det var väl det hele som hänt sedan i fredags. Nu ut i solen igen. Svejs!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 1 juli, 2018 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: