RSS

Hömatta

02 Jul

kan vi väl säga för gräsmatta är det då rakt inte för tillfället….
Torrt
Jämfört med maj..
maj
Men det ordnar nog till sig innan sommaren är över. Vi slipper skumpa runt x-antal timmar och man sparar några liter bensin också. Om man nu skall se det från den ljusa sidan.

Vad gäller väderkvarnen så är det mörker… idag lade den av helt vid navklossen..
kvarn
Man skall inte röra grejerna, helt klart. Försökte sätta i några skruvar från andra hållet men inte f*n. Skickade meddelande till Christian på messenger och efter ett par timmar kom de upp och då hade jag demonterat det hela, kanske lite i onödan men han fixelimojar till det. Han kan allt. De fick fika och sedan hem igen då det var fotboll. När nav och vingar försvann så ser den ut som en holk för små kolibris 🙂

Har mest fixat i trädgården med att pyssla om krukade blommor och blomlådor. Väldans varmt i solen men har varvat. Bevattningsrundan tar sin lilla stund och jag ville bli klar innan knotten och myggen kommer igång, så det fick bli ett par timmar tidigare än andra dagar. Blev inget vattnat igår så det var torrt. Inte läge att åka på semestertripp för tillfället. Får invänta busigare väder.

Vita Huset har prova-på-lådor med olika livsmedel och annat. Vi fick en påse med risotto från Blå Band som vi tänkte testa till lunch. När mamma smakade skulle man helt klart haft kameran i högsta hugg för fniss vilken min hon fick 🙂 Jag var inte överförtjust jag heller så det hamnade i skräpet och vi tog soppa och macka istället. Så den rekommenderar vi inte.

Värmen verkar öka i morgon. Det blir till att ta det lugnt.

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 2 juli, 2018 i Vardagsinlägg

 

2 svar till “Hömatta

 1. Znogge

  3 juli, 2018 at 08:43

  Lite torrt men ni har det väldigt fint ändå hos er!

  Kram

   
  • Suttecity

   3 juli, 2018 at 10:01

   Man få ha lite röna inslag där det fungerar att vattna. Det här med grön gräsmatta är både och. Skönt att gå på och grönt, men uff vad jobb… tomten är på 10 000 kvm så det är en hel del jobb. Vi bor på en rullstensås med sand, grus och rullsten i alla dess storlekar så man har lärt sig vilka stråk i trädgården som har tillgång till vattenådrorna som finns. Ändå kämpar man och försöker sätta buskar och annat. Men nu har jag gjort gräs på flera ställen då det inte fungerar.

   Hoppas det känns bättre med maggen och att ni får njuta av värmen här hemma i Sverige, även om det inte är samma härliga vyer 🙂 Kram

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: