RSS

Blev ingen tur

06 Jul

igår till lilla grannstaden så vi sparade den turen till idag. Så nu har mamma fått ordning på plupparna då de bytte till lite större så nu verkar det som att det blev bra, Vi blev borta några timmar så förmiddagen försvann. Sedan var det fuktigt och varmt utan direkt vind så vi satt mest och pustade. Men jag orkade inte hur länge som helst så fönstren blev spacklade så får de torka. Hämtade in badrumsskåpet jag hade i stugan och gjorde rent det då jag tänkte be kusinen att fixa det bytet när han kommer till veckan.

Fick klippa ner ena plymspirean för den hade inte ork längre i torkan. De övriga två verkar ha det lite fuktigare om rötterna så de ser piggare ut. Forsythian vid lillstugan verkar tyna bort tyvärr.

Nåväl det blir väl betydligt svalare i morgon vad det verkar. Skall bli gott att frysa lite 🙂

Fick båda fönstren rena från färg igår med hjälp av min kompis värmepistolen 🙂 Oj så jag har saknat att renovera kände jag. Riktigt nöjd men hej hopp vad linoljan bubblar sig. Men den tränger ju in i träet så det blir bra grund. Blev så då jag givetvis ångrade mig och tyckte det blir snyggare att framsidan då det blir mönster där fönstren suttit så sagt och gjort så blev det till att rensa dem på färg. Tog sin lilla stund. Chrillan hade fixat vingarna på väderkvarnen så nu är de på plats med ett nav som är helt. Snurrar inte lika lätt men det är bara bra. Snart dags att måla även den. Mycket nu 🙂 Liten titt på hur fönstren ser ut nu:
Windows
Blänka och mörka av linoljan. Doftade gott att ta bort färgen denna gång.

Igår kväll fick de upp Nathalie i sadeln igen, det var längesedan hon gick på ridskolan nu. Hon fick ta hand om Ray och syrran fick köra Ville, Eva tog Åskar. C hade sin vackre Harry. Tyvärr såg jag nog inte så bra i kameran igår med solisarna på mig så jag fick inte med C. Solly 🙂
Samling
Det är som sagt torrt här men det jag lägger ner tid på att vattna hänger i. Idag slog äntligen de gula liljorna ut. Skall dela och sätta i tujarabetten tänkte jag men det är ju bra att veta vilka som är vilka 🙂
Lilja
Mina fyra tomat plantor med Hundred and Thousands lär täcka hela söderhörnet om det skall fortsätta så här. Den längst till vänster som börjar breda ut sig har ju varit igång bra mycket längre än övriga tre som dök upp i krukan ett par månader efter den första. Så att grenarna kan bli runt 3-4 meter långa.. hej hopp 🙂 Får väl sätta spikar i väggen och hänga upp med snöre om det blir för tungt. Eller kanske knipsa dem. Spännande 🙂 Mycket vatten och näring så blir det bra.
Tomat
Jag köpte mig en ros som heter Snow princess – makalöst fin och ändrar visst färg också. Vit i mitten och rosatonade kronblad och idag var det mer rosa än både ock. Flera knoppar kvar så de väntar jag ivrigt på. Krukade den efter inköpet på Plantagen så jag hoppas att det är ett klokt val. Bra med presentkort i present så att man kan köpa växter istället för snittblommor.
Ros

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 6 juli, 2018 i Vardagsinlägg

 

2 svar till “Blev ingen tur

 1. livsglimtar

  8 juli, 2018 at 12:16

  Det växer så det knakar hos dig, en ros har jag som har satt igång att blomma, ljuvlig. Här har det ara regnat 11 mm sedan i maj så det växer inte så det knakar hos oss inte. Rosen vattnar vi själva och det lilla vi har odlat.

   
 2. livsglimtar

  8 juli, 2018 at 12:17

  ”Bara” regnat, skulle det så.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: