RSS

Från 31 till 19

19 Jul

grader på några när regnet väl drog in och lite åska förstås, men det gick runt höjden som så ofta. Det är rätt sällan vi får det rakt över oss tack och lov. Beror lite på vilket håll den smyger in från. Ibland kan den ”fastna” runt oss också. Såg i flödet att det hade vräkt ner i 30 min i Storbyn men här kom det typ 10 droppar. Den skarpa vädergränsen går vid viadukten halvvägs ner till Storbyn som jag skrivit om tidigare. Det kan alltså – i rätt årstid – snöa på vår sida och när man passerar viadukten så regnar det på andra sidan. Men till slut så fick vi också njuta av svalare temperaturer men hujsan vilken luftfuktighet.

Då det är mer behagligt idag skall vi passa på att baka rosenbröden till kommande 50-års kalaset nästa fredag.

Vi drog vid 8-snåret igår och släppte först av Nathalie vid hennes jobb och sedan till Stuvbutiken, så nu har jag roller och rätt färg.  Därefter for vi till Netto då de hade bra pris på vattenmelon (som för övrig visade sig himmelskt saftig och krispig) och utanför stod blomvagnarna och ja, de har väl inte direkt prio ett på dessa.. men de hade fått in nya krysantemum så vi köpte tre till varje låda på västersidan och kommer byta dessa mot penséerna. Dessa har gått över i gult istället för det gröna och ser sorgesamt tråkiga ut. De har helt enkelt gjort sitt. Nu skall jag gå ut och byta ut dem mot nyinköpen, så räknar vi med att de hänger i även in i höstvädret.

Det blev en fika på IKEA och småinköp när vi ändå passerade. När mamma betalade gick jag till lilla butiken utanför vid bistron för att kolla om det fanns flädersaft men det gjorde det inte. Gapade tomt på alla hyllor. Mamma kom med vagnen och då kom tjejen från kassan och påtalade att vi hade varorna kvar på bandet 🙂 Mamma fixar inte denna värme så det blir lite dråpliga situationer och det var inget undantag denna dag. Cassels och Bolaget fick sig ett besök. Inget inköp i det första men gröna skylten fick sälja lite till oss. Slutstationen var ICA Maxi och sedan orkade vi inte mer utan for hemåt.

Åskladdningen gjorde ju att det drog ner nattmössan och vi satt här och höll på att somna så det blev placering i fåtöljerna, lägga upp fötterna och vila ögat en stund. Ljudbok för mig och pocket för mamma och sedan bara var vi ett par timmar. Tro det eller ej 🙂 Regnet på altantaket var också rogivande.

Nu är degen färdigjäst så det är dags att gå och hjälpa till. 30 g per bulle, vägda förstås. Sådan är min mor 🙂

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 19 juli, 2018 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Från 31 till 19

  1. Znogge

    19 juli, 2018 at 12:13

    Full rulle hos er som vanligt 😀 Temperaturen dalade på liknande vis här men nu är det uppåt igen! Lycka till med bullbaket 😀

    Kram

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: