RSS

Med golvfläkten

19 Jul

på är det riktigt skönt inne på altanen. Ute står det i stort sett still, luftfuktigheten är inte att leka med men först nu har det kämpat sig upp på +25 så på förmiddagen slog vi till och gjorde dubbel sats med rosenbröd till Ingela’s 50-årskalas. De lovar ju betydligt varmare så vi tog den minst varma dagen. Då vi hjälptes åt gick det undan. Nu är mamma som hon är och väger varje bulle. 30 g skall det vara men idag var hon lite busig och gjorde dem 32 g och si, då blev det bara 79 st 🙂 Vi var väl lite oense först hur man skulle göra när man rullade men vi kom fram till att båda sätten gick bra. Till slut så sa hon att det där duger gott ha ha. Det ÄR inte lätt att hjälpa en inbiten husmor och ha lite egna idéer 🙂 Men jag fick klippa snitten, pensla och ha på sesamfröna och överlät stekningen till henne så hon får det som hon vill ha det.

Har satt nya blommor i lådorna och det ser allt lite roligare ut. Blev ju lite smått deprimerad av alla gula plantor. Även Rosenvialen har fått sig en omgång. 6-7 st av ”grenarna” klippte jag ner till hälften, de var höga och hade nästan bara överblommade och ärtskidor på G. Klippte bort en massa sådana då de tar orken från den och jag vill ju ha mer blommor. Vi får se hur den tar sig, annars klipper jag ner den för i år.

Nu börjar fler och fler av mina pionvallmo slå ut och många är på G. De är otroligt kraftiga i år.  Gillas. Riktiga karameller. Så här fina men dubbelt så stora brukade min rosa smällkaramell till pion se ut. En mager knopp försöker överleva hettan men jag tvivlar på att den slår ut. Bara två av fem pioner blommade i år. Men visst är den härlig? Det kom med en kapsel hem från Danmark för en massa år sedan och vi har haft den där de själv vill komma upp, men de här är helt otroliga och så här såg de ut i Danmark säger mamma. Här har de mest varit en stolk med lite blad på långt ifrån denna storlek på blomma och planta. Tror bestämt att allt jobb med tujarabatten har vart värt sina timmar.
Vallmo-2018
Mamma åkte ner till storbyn och hälsade på en PRO-kompis så jag har några timmer för mig själv. Har några måsten så jag får nog ta tag i detta. Har fixat med Tack korten och fått iväg dem. Så en sak mindre på måste-listan.

Just ja, känner ni hur gott det doftar i köket? 🙂
rosenbrod

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 19 juli, 2018 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Med golvfläkten

  1. madonnan

    21 juli, 2018 at 23:44

    Bullar sim ser väldigt goda ut😋

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: