RSS

EU i all ära

21 Jul

men denna gurka lär inte hålla måtten för deras regler om raka gurkor.
Gurka
Jag klippte bort en hög med STORA blad och då fick jag syn på denna något krokiga gurka som på något visst lyckats fastna mot nät och övriga stöd och växt sig krokig. Hittade flera som är på G, något rakare i formen. Även minigurkorna är fulla av blommor och de flesta har honblommor så vi lär få en bra skörd även hos oss. Krillan har plockat av över 100 st hos sig, så vi har väl en bit kvar.

Däremot kommer vi få många många många tomater i modell små och pyttesmå. Det är översållat av blommor både på Tiny Tim (8 st plantor)
TinyTim
som nu börjar knyta sig liksom  Hundred & Thousand
Hundred
som verkligen lever upp till sitt namn. Hade som sagt klarat mig med en planta då de blir långa och många grenar med en rejäl hög med blommor på varje. Nu har jag 4 st… , Eva och jag lär kunna få vårt godisbehov (vi är tomattokiga båda två) stillat. Hela söderhörnet är fylld av grenar och jag har fått göra små upphängningsanordningar så att jag slipper ha dem på backen. Skulle behövt få upp urnorna 1 – 1,5 meter. Men nu får de vara. Även dessa börjar knyta sig så vi lär få en god skörd som hinner rödna innan säsongen är över. De får runt 10 liter om dagen och emellanåt gödning i vattnet. Verkar fungera 🙂 Det är ett stort jobb att hålla allt vid liv så det är inte fråga om att åka iväg på några längre turer.

Allt är upp och ner känns det som. Nu har syrrans hösthortensia börjat blomma minst en månad för tidigt. Blommorna är inte lika maffiga som de brukar vara men de är härliga ändå. Gott om dem så det fyller trädet.
Hortensia
I övrigt en stillsam dag tror jag. Fläktar gott så jag hoppas att det hänger i. Idag får det bli målarstass på och göra klart måleriet. Dörren är jag spänd på hur den blir med roller. Övrigt kommer gå mycket snabbare när jag har roller. Tror jag 🙂  Men först får jag ta tag i bokföringen. Har väldigt svårt att komma igång med vissa måste-grejer senaste två veckorna.

Igår var jag lite galenpanna och rensade kragarna med jordgubbsplantor i värmen. Svettband på så tänker man inte på värmen. Solen gick i moln och då gick jag in i växthuset. Givetvis kom solen igång så den värmde ut mig och in i skuggan.

Vi får ha en bra helg nu!

Annonser
 
4 kommentarer

Publicerat av på 21 juli, 2018 i Vardagsinlägg

 

4 svar till “EU i all ära

 1. livsglimtar

  21 juli, 2018 at 16:04

  Detta blir första året utan tomatplantor, det var ju så varmt från början så det skulle handlas in senare vilket nte blev av. Den gurkan tror jag är jättegod.

   
  • Suttecity

   21 juli, 2018 at 17:02

   Jag provade att dra upp tomater själv och det blev många som klarade sig – delade med mig av Tiny Tim då det blev ett tiotal över. Har väldigt svårt att kasta levande växter 🙂 Gurkan skall skördas ikväll när det blir drägligt att vistas i glasburen 🙂

    
   • livsglimtar

    21 juli, 2018 at 17:06

    Flitig är du som bara den, jag har hört av min dotter att det går bra att odla själv.

     
 2. madonnan

  21 juli, 2018 at 23:43

  Fin gurka! ☀️😅

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: