RSS

Händer

28 Jul

Nu när det är eländiga bränder så har ju nya reportrar eller snarare rapportörer som inte alls är vana att stå framför kameran och man blir smått nervös när man ser dem. Vissa har tagit sig bra men en sak jag blir lite full i skratt av är att de går på kurs var gäller handföringen. Vet inte om ni tänkt på det, men det skall vara ett speciell sätt att hålla den lösa handen och så skall armen gå upp och ner för att betona viktigheten. Samma med de nya på vädersidan. Det känns lite planterat på vissa. De drivna gamla rävarna har sin egen stil. Åsa Bodénpinnen är ju en klassiker för oss som minns när de själva ritade kartorna. Ja det har gått framåt 😀 Många bekanta namn som man ärligt glömt att de visat väder. (Bilden länkad till SVT Play-inslaget.
Meto

En bra grej/tips var det som Peter Settman utbildade dem i studion när de skall ut och gå mot kameran. De står på bakre foten med hälen i golvet på den främre så är de inne i steget när de kommer in i bild, går mot kameran eller kommer in från sidan.

Om jag lyssnar på vad de säger eller kollar på allt annat? Gissa ha ha. Ja jag är en detaljmänniska, finns många historier där. Men de tar vi en annan dag. Eller inte.

 
1 kommentar

Publicerat av på 28 juli, 2018 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Händer

  1. Znogge

    29 juli, 2018 at 10:31

    Vissa meteorologer har verkligen gjort intryck men långtifrån alla!

    Trevlig söndag!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: