RSS

Idag kan man andas

28 Jul

Var ute på bevattningsrunda här på morgonen då jag var tämligen sliten av värmen när vi kom hem från kalaset sent igår kväll. I storbyn var det svalt och skönt och när vi klev ur bilen här var det flera grader varmare och inne skall vi inte tala på hur klibbvarmt det var. +32,5 var högsta temp vi såg i skuggan och jag funkar inte i den värmen, så är det bara. Nu har solen gått i moln och det är friska nordostliga vindar. Lite nordan i luften gör att det blir klarare luft. Vi får se hur mycket regn vi får under dygnet som kommer.  Skördade gurkor, tre av varje, Det börjar bli läge att lägga in tror jag. Slanggurkorna är inte så där mumsgoda, det finns ju olika sorter, men minigurkorna är jättegoda. Lagom storlek också. Vi har två sådana plantor och den sprutar ut blommor och de flesta verkar vara honblommor så vi är redo på god skörd. Tomaterna har börjat knyta sig och i tomathörnan börjar de rône så det är på G. Härligt. Skönt för växterna att få en mellandag också och får vi lite blött blir de nog extra glada. Även jag som sparar en timmes jobb 🙂

Vi for ner till Ingela så vi var där vid 17-snåret och oj oj oj så varmt… vi höll oss inomhus, lade på nacken och satt i fläktdraget. Som sagt, min skalle fixar inte det här med värme och efter det att jag började med medicinen så blir hjärnan väldigt lätt trött när det är mycket folk och sorl, så det blir som att ha en metallbunke runt skallen. Fick gå ut och vila öronen lite. Mamma tog kommandot i köket och minsann, hon tycket att maten blev god – DET är inte alltför ofta kan jag säga ha ha. Vi hjälptes åt, jag fixade tårtorna och syrran drog järnet i diskbaljan och det torkades disk. Då det var så jäkla hett så gick vi barfota och det kändes när vi skulle ur bilen när vi kom hem. Smått stapplandes kan vi väl säga.  Även om vi var trötta så behövde vi varva ner så vi tog in Graham Norton på Paly/Chromecast. Därefter var det inga problem att somna.

Började med ”Make you feel my love” igår och fick rätt tonart så jag satt och sjöng vid pianot. Då jag inte är någon Adele så har jag lyssnat på upphovsmannen Bob Dylans version så känns det som att jag kan göra en egen version som inte är riktigt så snyggt paketerat som Adele’s. Även om hon gör en underbar version. Nu har ju Dylan sin något säregna sångteknik, men man kan plocka delar. Billy Joel gör också en go version. Gillar inte att plagiera, brukar inte bli bra. Man skall göra sin grej. Lyssnar på många olika artister om det finns versioner och så hittar man sin egen kombo. Längtar tills vi börjar med kören igen. Blir en bra höst. Det är konstigt, där blir inte skallen trött även om det både sårlas och sjungs. Men då är väl koncentrationen en annan. Nåja. Vilar idag så är jag snart på banan. Skall prata med dem på Neurologen i höst när det är återkoppling. Det är väl fasen att man skall känna sig sjuk när man får medicin för det de tycker behöver medicineras. Nåväl, vet att jag ältar detta, men jag har sagt från början, det är något i det här som inte stämmer. Får vara god patient så länge och kanske be om second opinion.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 28 juli, 2018 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: