RSS

Tröttnade på solen

30 Jul

och att man inte skall orka göra något… men det var mulet en stund så jag började röja ogräs och även ibland alla frön som tagit sig. Kan säga att jag kommer ha en jäkla hög med Borstnejlikor så vissa fick tacka för sig så att de tänkta perennerna får en chans att synas. Har även röjt i högen med Digitalis som det var översållat med småplantor med i våras. Några har jag sparat på olika ställen i rabatten. De, liksom Borstnejlikorna, blommar år två så nästa år räknar jag med många blomster. Nog blev det varmt alltid när solen kom fram men jag blev klar. Klippte blommor på den stora hängsurfinan och vattnade tomaterna och övriga urnor i söderhörnet, tömde blomhinken och annat på komposten. Sedan fick det vara nog. Två pannband gick det åt innan jag gav mig. Det satt fint med den kall dusch men när man väl kommer ut, torkat sig och kommit i kläderna är man ju lite svettig igen.. men ren Blåsa håret är också något som inte direkt svalkar.. Nu får det bli Allsång och så avvaktar jag solens nedgång så att jag kan dra igång vattenrundan.

Slappat med ljudboken i öronen idag, jo jag lovar 🙂 och sedan fixade jag kvällsmaten. Melon och Fetaostsallad. Mums dä.

Mina två nya hjälpare kom i postlådan idag. Införskaffat ett par solfjädrar i behändig modell så skall jag testa om det fungerar. Om så skall jag önska mig en i bättre kvalitet, men de duger så länge. Jag har ju lyckats komma i ”kärring-phua”-läget i kombo med denna värme… hej hopp. Kylda vetekudden är också en bra kompis, men svår att ta med sig när man inte är hemma. Så, lilla frottéhandduken och solfjädern i högsta hugg, så kan man känna sig någorlunda ok.

 

 

 
5 kommentarer

Publicerat av på 30 juli, 2018 i Vardagsinlägg

 

5 svar till “Tröttnade på solen

 1. livsglimtar

  30 juli, 2018 at 21:59

  Jag tyar inte mer av värme, ge mig svalka och regn i mass! Du kan du när du kryper runt i dina rabatter, här skrattar maken och jag … vi anlägger en rabatt med många olika vallmofrön jag både har fått och köpt. Det växer så det knakar, bara det att vi inte har en aning om vad som är kommande vallmo eller ogräs. Vi har några rediga rusker som jag undrar över och så grodblad, det måste vara grodblad … men osäkert som bara den, så det får hänga med tills det gröna visar blommor. Då ska jag rensa, tanken var att anlägga en äng på mitten av tomten, men i år blev det som jag har berättat gräsmatta framför ungarnas hus. Nästa år blir det nog ängens tur, drömmer om det med vallmo och annat som jag hoppas ska komma av sig själv framöver. Kram

   
  • Suttecity

   31 juli, 2018 at 10:29

   Mina vallmo har gått bananas i år i nya rabatten som du kanske såg i min blogg. Hur stora som helst. Men det är pionvallmon och den stora mörklila som går i år. Skall införskaffa lite mer blandade färger nästa säsong. Sparar några kapslar som får mogna då det fanns önskemål att jag skulle dela med mig och det fixar man ju. Fick en massa Acklejafrön som jag spred ut men det vitte tusan om det tagit sig. Några späda skott har jag sett men det spörs nästa år. Kommer att få gott om Borstnejlikor som sagt. Finfina blommor och tacksamma att ta frö ifrån. Det har varit värt slitet med alla tujarötter och nästa år kommer resultatet av delning och flytt av olika växter. Allt verkar ha tagit sig men man vet ju inte hur vintern blir.

   Äng låter härligt! Jag hade ambition för några år sedan men vi har inte rätt jord här. Köpte en variant av frömatta som man grävde ner med blandade blomster. Vissa kom upp men fixade ingen längre tid.

   Hoppas att det kommer bli som ni planerat. Jag skall, med en dåres envishet, åter tigga frön från grannens stora röda vallmo. Den är kinkig.. väljer uppenbarligen själv vart den trivs. Oförskämt 😄

    
 2. livsglimtar

  31 juli, 2018 at 14:02

  Jag hoppas mina vallmo går bananas, ska höra med dotter som har tränat på trädgård om hon vet vad som är vad i min rabatt.

   
  • Suttecity

   31 juli, 2018 at 15:56

   Annars får du lägga upp bilder i den blogg så får vi gissa 😊

    
   • livsglimtar

    31 juli, 2018 at 16:50

    Bra idé, nu går åskan runt hör jag. Jag ska fota rabatten. Kram

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: