RSS

Lite lättare

02 Aug

att njuta av sommaren måste jag säga med runt 25 grader istället för 32. Sovrummet var betydligt svalare och det blev bättre sömn.

Turen till stan som var åskladdad, varm och hade läskig luftfuktighet blev en utmaning när man väl kom ur bilen. Först in till centrum så mamma fick justera sina bågar, igen. Sedan till Olsson’s och jag hittade den tunna mjuka bomullsflanellen jag behöver för att göra nya sk BH-lines. De vi köpt tidigare börjar bli slitna så jag skall testa att göra nya. Behöver ett par till byxlinningar också som har knepig gummisnodd som gärna vill komma in genom skinnet.  Jaha tänker kanske herrarna som är inne här och läser, men många av damerna har säkert känt att det blir varmt runt resåren i BHn och att den kan bli missfärgad. Damen i affären kunde inte låta bli att fråga vad jag hade med mig för något och visade henne och hon utbrast Men guud så smart! Sådan skall jag göra till mig själv och min mamma som har problem med detta. Alltid roligt att hjälpa till med idéer 🙂 Så här ser den ut (mall, skall ev göra vissa justeringar) Den går inte hela vägen runt utan ungefär till armhålan, beroende på hur bred bröstkorg man har 🙂
BH-line
Så nu skall här sys.

Sedan avslutade vi med Bergvik och det var skönt att komma hem. Landet är klart bättre än stan i värmen.

Från det ena till det femte. Växthuset och tomathörnet levererar.
Jag har ju satt upp staketgaller till gurkorna och vissa blommor växer in i gallret och ger lite olika form på gurkorna 🙂
Gurka
Den längst ner i bild som gått över i vitt kan vi väl säga inte på långa vägar var ätbar… urk. Det gick fort när den tackade för sig. Väntar på att Tiny Tim-tomaterna skall börja bli röda.

Skrev om tomathörnan och här ett litet kollage från Instagram
Tomat
Jämförelsetomaten till vänster är de mindre kvisttomaterna som de har på ICA som heter Romantica. Alla 4 plantorna är överlusade med blommor och det är några till som börjar närma sig skörd. Misstänker dock att de flesta kommer mogna och behöva plockas på en och samma gång.

Nu är det dags att börja med städinsatsen. Vi har styrelsemöte här i eftermiddag/kväll så vi skall bjuda på fika och lite lättmiddag. Skall förhoppningsvis hinna ut  i trädgården också nu när det går att sticka ut näsan utan att få värmeslag. Svejs!

 

 

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 2 augusti, 2018 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: