RSS

Måndag igen

06 Aug

och vi inväntar moster och morbror från Västerås som skall hälsa på ett par dagar. Finns en del att få hjälp med så han skall få jobba 🙂

Vi letar gemensamt efter registreringsskyltar och var igår uppe i 286. Har sett 288 hur många gånger som helst men 287 har varit trög. Vi pratade på den när vi åkte till stan igår och när vi kom på raksträckan före Storbyn så blev vi omkörda av just 287 🙂

Vi valde att åka ner ganska sent och handlade på Välsviken innan vi åkte och hämtade upp Nathalie i stan. Hm… jag behöver nog träna mer på bilkörning 🙂 Det här att svänga in på rätt väg kan bli spännande. Igår blev det till att åka mot Stockholm och välja nästa avfart på motorvägen hitta utfarten mot Oslo så att man kom tillbaka ha ha. Men det var i alla fall i rätt färdriktning. Jag blir så trött… Då jag har tillstånd att vara med och övningsköra med henne – blev ju tyvärr ett års uppehåll – så var det dags igen. Dels får hon testa en annan bil och märka att dragläget ligger annorlunda med de pedalerna så det kan vara trickigt att komma iväg utan kärringstopp. Fniss. Lite stressad blev hon men man får vara lugn och pedagogisk och stärka henne så gick det bra. Bromsen upptäckte hon var betydligt känsligare på min nyare bil 🙂 Men vi kom iväg, körde i stan först och jag gav direktiv vart vi skulle och lotsade henne ut på motorvägen. Hon har mest kört på samma ställe i stan och hemåt på riksvägen så nu fick hon testa allt på vägen hem. Först stadskörning alltså, sedan motorväg och fick testa 110 men sa att man anpassar hastighet så det känns bekvämt och att man har kontroll. Det är tämligen bra drag i min bil så hon är inte van vid det så hon tog det varligt. Vi svängde av och hon fick köra landsväg och vi tog in på grusvägen förbi där syrran bodde när hon var förlovad med TE och de hade tjurar. Så det blev lite av varje och jag tycker det gick riktigt bra. Lite att tänka på men det är ju därför man övningskör. Starta i motlut och med hjälp av handbromsen, backa runt hörn och lite annat skall vi öva på här hemma. Roligt att vara instruktör.

Annars har det väl varit ganska så lugnt senaste dagarna. Igår bakades det matbröd och fixade med mat och kliades i skallen varför jordfelsbrytaren löser ut sig. Den är inte logisk men jag vet vilka säkringar jag skall testa och so far har det funkat när jag slår av dem. Det är i kombo med spisen det börjat krångla ett par gånger.

Ägnar mycket tid åt vår trädgård, eller snarare växthus och urnor/blomlådor. Petunior är fina, men jäklar vilket jobb… många tar bara bort blommorna när de vissnat och låter blompinnen sitta kvar. Men hur fina blir de när dessa börjar gulna? Så jag klipper bort dem. Knipsas några grenar så att de skjuter nytt, vilket de kan göra från varje blomfäste. De första jag fixade för några veckor sedan fick blomfnatt. Tid tar det men det är värt jobbet i längden. Vallmoplantorna börjar bli utblommade så jag rensar lite allt eftersom och måste nog sätta snöre på dem så jag vet vem som är rosa och vem som är mörklila. Behöver spara några kapslar då det är flera som vill ha.

I lördags var det åskan som väckte mig, blev en lång dag då jag inte kunde somna om.  Den gick i berg så det vibrerade dovt när jag vaknade strax efter kl 05. Slog på mobilen för att ha koll på vart den gick och till slut fick jag masa mig upp och gå ner och dra ur viktiga apparater då den började komma lite väl nära. Det gick ner någon mil härifrån runt Storbyn så det hördes hit. Regnet brakade igång på på 15 min fick vi 6 mm. Vi tackar för det. På kvällen kom det en skur igen, men då var det väldans lokalt för solen sken och regnet strilade. Blev i alla fall uppfriskande och doften av sommarregn är härlig. Sällsynt företeelse häromkring denna sommar.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 6 augusti, 2018 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: